Foto: AFP/Scanpix/LETA

Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) trešdien nolēmusi atcelt šogad paredzēto apbalvošanas ceremoniju, kurā ierasti tiek noskaidrots labākais futbolists jeb "Ballon d'Or" balvas ieguvējs, vēsta Spānijas laikraksts "Marca".

Apbalvošanas ceremonija šogad septembrī bija paredzēta Milānā.

Kā vēsta Spānijas laikraksts, FIFA šosezon futbolistiem nepiešķirs nevienu balvu.

Pērn "Ballon d'Or" apbalvojumu ieguva argentīnietis Lionels Mesi, bet vēl gadu iepriekš pie balvas tika Luka Modričs no Horvātijas.

Kopš 1956.gada "France Football" pēc kontinenta žurnālistu balsojuma pasniedza Eiropas labākā futbolista balvu jeb "Ballon d'Or", bet, tā kā bieži šīs balvas ieguvējs bija identisks FIFA veidotās pasaules labākā futbolista aptaujas uzvarētājam, 2010.gadā pēc tā brīža FIFA prezidenta Zepa Blatera iniciatīvas tās tika apvienotas. FIFA labāko spēlētāju noteica valstsvienību kapteiņu, galveno treneru un žurnālistu balsojums, un turpmāk šādu formātu pārņēma "Ballon d'Or".

FIFA pārtraucot līgumu ar izdevumu "France Football", no 2017.gada Eiropas labākais futbolists un pasaules labākais futbolists atkal tiek noteikti atsevišķās aptaujās.

2016.gadā noslēdzās "France Football" līgums ar FIFA, kas netika pagarināts.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!