Foto: AFP/Scanpix
Vairāki Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) sponsori negatīvi izteikušies par FIFA korupcijas skandālu, bet Anglijas Futbola asociācija (FA) pieprasījusi atcelt trešdien paredzētās FIFA prezidenta vēlēšanas, ziņo BBC.

FIFA prezidents Zeps Blaters, kurš ir arī vienīgais kandidāts uz šo amatu trešdien paredzētajās vēlēšanās, vēl pirmdien apgalvoja, ka organizācijā nav krīzes, tomēr vairāki sadarbības partneri un sponsori pauduši satraukumu par notiekošo FIFA.

"Jaunās liecības skandāla ietvaros ir sportam nomācošas un sliktas. Tomēr esam pārliecināti, ka FIFA tiks galā ar šo lietu pienācīgā manierē," teica "Coca Cola" pārstāvis.

Cits FIFA sponsors "Visa" pagaidām norobežojas no skandāla un nekādus komentārus nav sniedzis.

Ilglaicīgā FIFA sadarbības partnera "adidas" pārstāvis norādījis, ka "skandāls negatīvi ietekmē gan FIFA, gan tās partnerus", piebilstot, ka "kompānija jau ilglaicīgi un veiksmīgi sadarbojas ar FIFA, un cer šo sadarbību turpināt".

Tikmēr "Emirates airlines" paziņojumā teikts, ka kompānija ir satriekta par notiekošo futbola organizācijas vadībā, taču tic, ka "problēma tiks atrisināta un atrisinājums nesīs labumu ne tikai futbolam, bet visam sportam".

Turpinoties FIFA korupcijas skandālam un jauniem pavērsieniem šajā lietā, FA uzskata, ka trešdien nevar notikt FIFA prezidenta vēlēšanas.

Jau 19.maijā FA paziņoja, ka atturēsies FIFA prezidenta vēlēšanās, bet tagad FA aicina atcelt vēlēšanas un izveidot neatkarīgu grupu, kas izvērtētu notiekošo FIFA.

Kā zināms, FIFA korupcijas skandāls sākās vēl pirms balsošanas par 2018. un 2022.gada Pasaules kausa finālturnīra rīkotājvalstīm. Vēlāk FIFA balsojums tika apšaubīts, jo parādījās fakti par balsu pirkšanu šajā balsojumā. Savukārt pirms šonedēļ gaidāmajām FIFA prezidenta vēlēšanām korupcijā tika vainots un vēlāk no FIFA arī diskvalificēts bijušais prezidenta amata kandidāts, Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) prezidents Muhameds bin Hamams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!