Arī Eiropas Futbola federāciju apvienība (UEFA), sekojot Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) piemēram, pirmdien atcēla sankciju draudus pret Poliju, pēc tam kad saņēma apstiprinājumu, ka vietējā valdība atjaunojusi valsts futbola asociācijas vadību.

Līdz ar to 2012.gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīra norise Polijā un Ukrainā vairāk nav apdraudēta.

"Mēs, tāpat kā FIFA, novērosim situāciju," teica UEFA prezidenta Mišela Platinī padomdevējs Viljams Geilards. "Šobrīd izskatās, ka 2012.gada Eiropas čempionāta norise Polijā nav apdraudēta. Taču ir zaudēta liela daļa uzticības, tāpēc mēs skatīsimies, kā turpmāk sadzīvos Polijas valdība un Polijas Futbola asociācija (PZPN)."

Trešdien FIFA paziņoja, ka Polijas valdībai jāatjauno valsts futbola asociācijas vadība līdz 6.oktobrim, pretējā gadījumā komanda varētu tikt izslēgta no Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra.

Savukārt UEFA piektdien brīdināja Poliju, ka tā var zaudēt 2012.gada Eiropas čempionāta futbolā rīkošanas tiesības, ja Polijas valdība neatjaunos valsts futbola asociācijas vadību.

Jau ziņots, ka Polijas Sporta ministrija pirms nedēļas no amata atbrīvoja visu PZPN administrāciju, kas bija atbildīga par 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīra organizēšanu Polijā.

Polijas Olimpiskā komiteja pagājušajā otrdienā par PZPN pagaidu prezidentu iecēla Robertu Zavlocki, tomēr FIFA un UEFA šo kandidatūru neatbalsta, uzsverot, ka šī persona, iespējams, ir iesaistīta korupcijas skandālā.
Zavlockis jau paspēja aizsūtīt vēstuli Platinī, kurā norādīja, ka Polijā patlaban viss norit pēc plāna, lai pēc četriem gadiem te notiktu Eiropas čempionāts.

Tomēr FIFA un UEFA amatpersonas uzskata, ka Zavlockis nav pietiekami kompetenta persona, lai vadītu visu Polijas futbola sistēmu.

Platinī jau iepriekš brīdināja Poliju un otru Eiropas čempionāta rīkotājvalsti - Ukrainu, lai tās paātrina sagatavošanās darbus. Pretējā gadījumā Polija un Ukraina var zaudēt tiesības rīkot 2012.gada Eiropas čempionātu futbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!