Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) uz mūžu diskvalificējusi korupcijas skandālā iesaistīto Eduardo Li, kurš no 2007. līdz 2015. gadam vadīja Kostarikas Futbola federāciju (FCF).

Diskvalifikāciju piespriedusi FIFA Neatkarīgā ētikas komiteja, lēmumu pamatojot ar to, ka Li pārkāpa vairākus FIFA noteikumus par krāpniecību, korupciju un interešu konfliktiem. Li no jebkādām ar futbolu saistām aktivitātēm diskvalificēts gan starptautiskā, gan nacionālā līmenī.

Pērn Li Ņujorkas Federālajā tiesā atklāja, ka kukuļos ņēmis vairāk nekā pusmiljonu ASV dolāru (473 000 eiro).

Li FCF prezidenta amatā stājās 2007. gadā, taču aizpērn maijā, FIFA prezidenta vēlēšanu priekšvakarā viņš tika apcietināts un vēlāk zaudēja savu amatu pie Kostarikas Futbola federācijas stūres.

Aizpērn maija beigās neilgi pirms FIFA prezidenta vēlēšanām organizāciju piemeklēja korupcijas skandāls un tika arestētas vairākas vadošas amatpersonas. Neskatoties uz notikušo, amatā pārvēlēja ilggadējo prezidentu Zepu Blateru. Drīz vien Blaters tomēr atkāpās no amata, tāpēc pērn februārī notika jaunas vēlēšanas, amatā ievēlot Džanni Infantīno, kurš līdz tam pildīja UEFA ģenerālsekretāra pienākumus.

Blaters un bijušais (UEFA) prezidents Mišels Platinī, kuru amatā nomainījis Aleksandrs Čeferins, 2015. gada decembrī saņēma astoņu gadu diskvalifikāciju no futbola, kas vēlāk tika samazināta uz sešiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!