Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) ir iesākusi izmeklēšanu par divu Krievijas komandu piedalīšanos futbola turnīrā anektētajā Krimā 2017. gadā, apstiprinājusi Krievijas Futbola savienība (RFS).

Sākotnēji krievu mediji izplatīja informāciju, ka FIFA izmeklē Saratovas "Sokol" un Mahačkalas "Anži-2" komandu piedalīšanos neatzītās Krimas Futbola savienības (KFS) atklātajā Ziemas kausa izcīņā 2017. gadā, par ko federācijai var tikt piemērotas sankcijas. RFS šo informāciju tagad ir apstiprinājusi.

"Krievijas Futbola savienība pagājušonedēļ saņēma pieprasījumu no FIFA par futbola klubu "Sokol" un "Anži-2" piedalīšanos Krimas Futbola savienības 2017. gada atklātajā Ziemas kausa izcīņā. Šobrīd mēs tiekam skaidrībā ar šo situāciju un noteikti informēsim attiecīgo FIFA nodaļu. No savas puses varam piebilst, ka jebkura līmeņa iekšējo un starptautisko sacensību turnīru rīkošanā vienmēr ievērojam visus FIFA nolikumus un normatīvos dokumentus," izdevums "Sport Ekspress" citē RFS preses dienestu.

Futbola klubs "Anži" un "Sokol" arī 2018. gada sezonā piedalījies Ziemas kausa izcīņā, liecina informācija turnīra mājas lapā. 2017. gadā tur spēlēja arī jauniešu komanda no Kamerūnas "Yaounde II Academy".

Pēc pussalas aneksijas rūpes par vietējo futbola dzīvi 2015. gadā uzņēmās Krimas Futbola savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!