Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) viceprezidents Zvonimirs Bobans sagaida, ka Eiropas grandi neboikotēs jaunā formāta FIFA Klubu Pasaules kausu.

Aizpagājušajā nedēļā FIFA lēma, ka, sākot ar 2021. gadu, Klubu Pasaules kausā piedalīsies 24 komandas. Pret to iebilda Eiropas Klubu asociācija (ECA), kas paziņoja, ka Vecā kontinenta vadošās komandas tādā gadījumā boikotēs turnīru.

Eiropas vadošo komandu nepiedalīšanās būtu pamatīgs fiasko turnīram, lai gan Madrides "Real" un Minhenes "Bayern" tomēr neesot tik noraidošas.

Kā aģentūrai DPA atklāja Bobans, sarunas ar ECA prezidentu Andrea Agnelli likušas noprast, ka arī Turīnas "Juventus" būtu gatava startēt Klubu Pasaules kausā.

"Šobrīd mums ir diezgan konstruktīvas sarunas. Esmu pārliecināts, ka visi grib piedalīties un visi piedalīsies. Tas ir labs turnīrs komandām. Klubiem vajadzētu būt priecīgiem par šādu turnīru," pauda Bobans.

FIFA Klubu pasaules kauss norisinās katru gadu un tajā piedalās septiņas vienības, bet nākotnē plānots, ka jaunajā formātā būs 24 vienības.

ECA jau pirms gada noraidīja ierosinājumus veidot jaunus klubu turnīrus, turklāt Vecajā kontinentā arī Klubu pasaules kauss nav iemantojis atzinību.

FIFA Klubu pasaules kauss, kurā piedalās turnīra rīkotāja un sešas konfederāciju čempiones, tiek izcīnīts kopš 2000. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!