Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Mūsdienu futbolā katrā komandā un spēlētājā var atrast kādu ieganstu, lai tiktu pausti pieņēmumi par apzinātu spēles rezultāta ietekmēšanu, taču Latvijas kluba Rīgas "Daugava" gadījumā šādas runas ir aplamas, uzskata vienības uzbrucējs Kristaps Blanks.

Ceturtdien "Daugava" noslēdza savu debiju Eiropas klubu turnīros, UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā divu maču summā ar 0:8 piedzīvojot sagrāvi pret Skotijas vienību "Aberdeen".

Kā ziņots, pirmā abu komandu spēle noslēdzās ar mājinieku uzvaru (5:0) uzskatāma par aizdomīgu, jo tās rezultātu, visticamāk, iespaidojuši Āzijas bukmeikeru sindikāti. Kā pavēstījusi totalizatoru likmju monitoringa kompānija "Federbet", ziņojumu par šo spēli tā nosūtīs Eiropas Futbola federāciju asociācijai (UEFA). Aizdomas apstiprinājusi arī Skotijas Futbola asociācija, kas gaidīs izmeklētāju atzinumu. Rīgas "Daugavas" vadība solījusi sadarboties ar izmeklētājiem, tomēr paudusi, ka ir pilnībā pārliecināta par saviem futbolistiem.

"Redzēju pirmo spēli no malas un pēc tam pats tajā piedalījos. Ja mums noraida divus spēlētājus un tie vārtu guvumi "sakrīt", es nevaru teikt, ka kāds speciāli kaut kur neaizskrēja vai negribēja to izdarīt. Tāda vienkārši tajā spēlē bija tā situācija, un viss," aģentūrai LETA stāstīja Blanks. "Vienmēr jau kaut ko runās no malas. Arī Pasaules kausa pusfināla mačā starp Brazīliju un Vāciju varēja runāt, ka brazīlieši pirmos trīs vārtus "atdeva". Tagad futbols ir tāda spēle, ka viss tiek turēts aizdomās. Protams, viss nāk līdzi, bet no mana skatu punkta varu teikt, ka viss tajā mačā bija kārtībā."

Ceturtdien abas komandas tikās Rīgā, mājiniekiem piedzīvojot vēl vienu pārliecinošu zaudējumu ar 0:3.

"Šoreiz spēle nebija tik slikta. Mača sākumā komandai bija vairākas iespējas gūt vārtus - pašam bija trīs momenti ar galvu. Ja vismaz vienus vārtus no šīm izdevībām gūtu, būtu pavisam cita spēle. Savukārt pretiniekiem - līdz ko iespēja, tā gūti vārti," pauda uzbrucējs. "Pēc pirmās spēles emocijas vispār bija nekādas. Kādas gan var būt, ja noraida vienu, tad otru spēlētāju, bet komanda beigās salaiž piecus vārtus. Šoreiz atbildes spēlē mums vajadzēja nospēlēt vienkāršāk un solīdāk. Arī ar viņiem varēja spēlēt, jo pēc 5:0 viņu koncentrācija vairs nebija tāda, lai spēlētu ar maksimālu atdevi. Tāpēc domāju, ka 0:3 atbildes mačā ir par traku."

"Grūti spriest, vai tomēr esam labāki un rezultāts mānīgi atspoguļo abu komandu patiesos spēku samērus. Viņiem sezona šobrīd tikai sākas. "Aberdeen" pat nav savā optimālajā formā, bet kopējais rezultāts ir 8:0. Līmeņa atšķirība tomēr ir," atzina Blanks.

Kā zināms, Latvijas vicečempioniem "Skonto" nenomaksāto parādu dēļ tika liegts piedalīties gaidāmās sezonas Eirokausos, tāpēc viņu vietā debiju UEFA Eiropas līgā piedzīvoja Rīgas "Daugava", kas šo sezonu neaizvada pārāk sekmīgi un pašlaik virslīgā ar 20 punktiem 19 spēlēs atrodas vien septītajā vietā.

"Šaubos, vai šī neveiksme Eiropas līgā ietekmēs mūsu sekmes virslīgā. Vienkārši sezonas sākums mums bija ļoti slikts, bet tagad izdevies pacelties augstāk," uzskata Blanks. "Jāmēģina aizķerties vismaz līdz tai ceturtajai vietai, kaut arī no tās mūs šķir 15 punkti. Jāmēģina uzvarēt katrā spēlē un krāt punktus. Taču šogad kaut kā grūti klājas - gan Eirokausos, gan Latvijā."

Kā ziņots, visi trīs Latvijas futbola klubi - Daugavpils "Daugava", "Jelgava" un Rīgas "Daugava" - ceturtdien piedzīvoja izstāšanos no UEFA Eiropas līgas turnīra jau pirmajā kvalifikācijas sacensību kārtā.
Tikmēr Latvijas čempionvienība "Ventspils" šosezon piedalīsies UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, otrajā kārtā sacenšoties ar Zviedrijas spēcīgāko komandu "Malme".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!