"Optibet" futbola virslīgas vienība FK "Liepāja" neturpinās sadarbību ar serbu Nebojšu Vigņeviču, kurš pagājušajā sezonā kurzemniekus aizveda līdz Latvijas čempionāta bronzas medaļām.

Kluba galvenais treneris ar komandu kopā devās uz treniņnometni Turcijā. Taču tieši tur abu pušu sadarbība pārtrūkusi, Vigņevičam vienību pirmdien pēkšņi pametot, ziņoja medijs "Sportacentrs.com".

To medijiem otrdien arī apstiprinājis pats Vigņevičs, kurš Serbijas portālam "sportklub.rs" atzinis, ka pats atkāpies no amata pēc izmaiņām treneru korpusā.

"[Trenera asistenti] Nebojša Topalovs un Marko Pantovičs tika nomainīti, pievienojās citi treneri, pazuda ķīmija un es pieņēmu lēmumu atkāpties," komentē Vigņevičs. "Iet uz priekšu bija neiespējami."

Speciālists uzsver, ka viņš ir priecīgs pamest klubu, taču izbaudījis laiku Liepājā, kā arī izsaka pateicību "latviešiem, īpaši kluba prezidentam Oļegam Hramovam".

Kopš 2018. gada vasaras formāli par "Liepājas" komandas galveno treneri saukti astoņi speciālisti. Tovasar komandu vadīja Tamazs Pertija, viņu aizstāja argentīnietis Karoliss Aurelio, kuram darbu ar klubu liedza licences neatbilstība, bet sezonu galvenā trenera amatā noslēdza skots Gordons Jangs.

Pēcāk galvenā trenera amatu ieņēmis Aleksandrs Starkovs, pienākumu izpildītājs Mareks Zuntners, Andrejs Kaļiņins, kurš tā arī nevienu oficiālu komandas spēli nenovadīja, baltkrievs Dmitrijs Mološs un Vigņevičs.

53 gadus vecā Vigņeviča vadībā "Liepāja" aizvadīja veiksmīgu 2021. gada sezonas otro pusi, apdzenot "Riga" FC un izcīnot virslīgas bronzu. Latvijas kausā "Liepāja" sasniedza finālu, kurā piekāpās RFS vienībai, bet UEFA Konferences līgas otrajā kārtā vien atbildes spēles 11 metru pēcspēles sitienos zaudēja Sofijas CSKA komandai.

Baltkrievijas mediji pēdējo dienu laikā ziņojuši, ka "Liepāja" klubam pievienosies 40 gadus vecais Kirils Alševskis, kurš 2020. gadā vadīja spēcīgo Barisavas BATE vienību, kā arī strādājis ar vairākām Baltkrievijas jauniešu izlasēm. Tomēr medijs "tribuna.com" pirmdien atsauca pašu ziņoto informāciju, norādot, ka Ališevskis vismaz par komandas galveno treneri nestrādās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!