Latvijas futbola klubs "Liepāja" oficiālā paziņojumā Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentam Vadiman Ļašenko un LFF Tiesnešu komitejas priekšsēdētājam Jānim Mežeckim vērsa uzmanību uz tiesāšanas kvalitātes problēmām.

Šī nav pirmā reize, kad kāds "Optibet Virslīgas" klubs vērš uzmanību uz tiesāšanu, un pirms Rīgas klubu derbija to pašu darīja arī "Riga" FC.

"Diemžēl nekvalitatīva tiesāšana, par kuru mēs esam vairākkārt norādījuši LFF vadībai kopš pagājušā gada, turpina skaidri izpausties mūsu čempionātā un kļūt par nozīmīgu šķērsli Latvijas futbola klubu attīstībai," teikts FK "Liepāja" paziņojumā, kuru parakstījis kluba prezidents Oļegs Hramovs.

FK "Liepāja" apgalvo, ka vairākkārt esot aicinājusi piesaistīt kvalificētus ārvalstu tiesnešus uz čempionāta centrālajām un Latvijas kausa spēlēm, bet nekādas reakcijas no LFF neesot bijis.

"FK "Liepāja" cerēja, ka pēc LFF oficiālās atbildes un publiskā paziņojuma saistībā ar mūsu kluba spēlētāja Oļega Veretilo gūtajām vidējā smaguma traumām otrās kārtas spēlē, LFF un Tiesnešu komitejas vadība turpmāk uzmanīgāk izturēsies pret "tiesāšanas jautājumu" un nodrošinās kvalificētu tiesāšanu un vienlīdzīgu un taisnīgu attieksmi pret visiem valsts futbola čempionāta dalībniekiem," teikts paziņojumā. "Godīgas un konkurētspējīgas cīņas trūkums vienkārši var iznīcināt Latvijas futbolu – izrāde ar jau iepriekš zināmu iznākumu nevienam nav interesanta, līdzjutējus neapmānīs."

Liepājnieki uzskata, ka futbola tiesāšanas sabrukums notika 2. oktobra spēlē starp "Liepāja" un RFS komandām, kur "ārkārtīgi nekvalitatīva un neobjektīva tiesāšana" būtiski esot ietekmējusi sporta sacensības rezultātu. Tiek norādīts, ka nekvalitatīvā tiesāšana ir par labu RFS un tā sastopama bieži.

"Vēlamies atgādināt, ka 2021. gada 14. maija spēlē starp FK "Liepāja" un RFS galvenā tiesneša nekvalificēts konflikta epizodes novērtējums un nepienācīga spēles atsākšana noveda pie pretrunīgas vārtu gūšanas spēles 54. minūtēs, kas, protams, būtiski ietekmēja spēles rezultātu," pauda Liepājas klubs.

Komandas vadība vēlas saņemt objektīvu novērtējumu par Vitālija Spasjoņņikova tiesāšanu spēlē starp FK "Liepāja" un RFS. Īpaši tiek uzsvērts fakts, ka netika fiksēts 11 metru soda sitiens uz RFS vārtiem.

"Pēc mūsu domām šāda RFS "apkalpošana" kārtējā čempionātā, kā arī pagājušā gada čempionāta nobeigumā, ņemot vērā LFF efektīvas reakcijas trūkumu, skaidri parāda LFF nespēju nodrošināt FIFA un UEFA noteikumu ievērošanu, kā arī "Fair Play" principu, ētikas normu un godīgas spēles principu ievērošanu."

Pilnu FK "Liepāja" paziņojumu var lasīt šeit

FK "Liepāja" pievienoja arī video ar epizodēm, kurās tiesneši, viņuprāt, pieņēma nepareizos lēmumus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!