Futbola klubs "Liepāja" piektdien izcīnīja uzvaru 2022. gada "Optibet" Latvijas futbola virslīgas čempionāta pirmajā spēlē.

Liepājnieki savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:1) uzvarēja augstākās līgas debitanti Salaspils "Super Nova" komandu.

Spēle sākās ar aktīviem "Liepājas" uzbrukumiem, un jau otrajā minūtē mājiniekiem bija iespēja izmainīt mača rezultātu. Uzbrukumi turpinājās un mača otrajā desmitminūtē tika gūti pirmie vārti.

Vispirms 12. minūtē pēc stūra sitiena uz vārtiem bumbu raidīja Dodo. Kristaps Zommers atsita bumbu sev priekšā, kur Pavlo Martiness to ievirzīja vārtos un panāca rezultātu 1:0.

Nepilnu minūti vēlāk Vladimirs Stepanovs apspēlēja vairākus Liepājas futbolistus un piespēlēja Ričardam Rullim – smiltenietis no tuvas distances bija precīzs un izlīdzināja rezultātu.

Mājinieki vadību atguva vien 72. minūtē, kad pēc Markusa Pedrozu centrējuma no kreisās malas, sitienu izdarīja Hogans Ukpa, kurš nupat bija nācis laukumā uz maiņu. Bumba pēc Ukpas sitiena atsitās pret viesu aizsargu Jevgeņiju Miņinu un nonāca "Super Nova" komandas vārtos.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām uz maiņu nākušais Artūrs Karašausks ar tālu un skaistu sitienu panāca 3:1 "Liepājas" labā, nedodot pretiniekiem iespējas atspēlēties.

"Liepāja" pērn virslīgā ieņēma trešo vietu, medaļas izcīnot pirmo reizi kopš 2017. gada, kad izdevās finišēt otrajā vietā.

Tikmēr līgas jaunpienācēja "Super Nova" pagājušajā sezonā "Optibet" Nākotnes līgā ieņēma trešo vietu.

Sestdien citās virslīgas pirmās kārtas spēlēs tiksies "Riga" ar "Valmieru", Jūrmalas "Spartaks" ar RFS, bet svētdien notiks "Daugavpils" un "Tukums 2000"/"Telms", kā arī "Metta" un "Auda" cīņas.

2022. gada virslīgā spēlēs desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgas aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!