"Riga" futbolisti sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas ceturtās kārtas ievadā pretinieku laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja "Jelgavu", tiekot pie otrā panākuma sezonā.

Vienīgos vārtus Olainē aizvadītajā mačā guva "Riga" komandas ukraiņu pussargs Valērijs Fedorčuks.

Spēles sākums aizritēja līdzvērtīgā cīņā, abām komandām izveidojot pāris bīstamus momentus. Viens no tiem noslēdzās ar "Riga" gūtiem vārtiem, kad 29.minūtē pēc centrējuma Fedorčuks precīzi sita ar galvu.

Savukārt otrajā puslaikā laukumā risinājās jau daudz asāka cīņa, jelgavniekiem vairākkārt nopelnot brīdinājumus, bet 65.minūtē uz tribīnēm par nesavaldību tika aizsūtīts arī mājinieku galvenais treneris Raviļs Sabitovs. Tiesa, reālas izdevības izraut neizšķirtu "Jelgavai" tā arī nebija, komandai piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas, piedevām šajās spēlēs nespējot gūt vārtus.

Zīmīgi, ka "Jelgava" pirmajās trīs spēlēs katrā iekrāja pa piecām dzeltenajām kartītēm, bet šajā nopelnīja četras.

"Jelgava" sezonu iesāka ar uzvaru 1:0 pār iepriekšējo divu sezonu čempioni Jūrmalas "Spartaku", bet pēc tam cieta divus "sausos" zaudējumus - 0:2 pret "Ventspili" un 0:3 pret RFS. Tikmēr "Riga" sezonas pirmajos divos mačos piedzīvoja zaudējumus, ar 0:1 spēles nogalē piekāpjoties "Liepāja/Mogo" un pēc tam ar 1:2 atzīstot RFS pārākumu, bet pēc tam ar 1:0 tika pārspēta "Metta/Latvijas Universitāte".

Pērn četrās savstarpējās virslīgas spēlēs trīs uzvaras guva rīdzinieki, kamēr viens duelis noslēdzās neizšķirti.

"Jelgava" starpsezonā piedzīvoja nopietnas izmaiņas, jo komandu pameta 15 spēlētāji, kuru vidū bija vairāki vadošie futbolisti savās pozīcijās. Savukārt Zemgales kluba rindas papildināja jau iepriekš komandu pārstāvējušie Vladislavs Kozlovs, Rjotaro Nakano no Japānas un lietuvietis Mindaugs Grigarāvičs, kā arī pievienojušies vairāki citi leģionāri.

Tikmēr "Riga" atšķirībā no iepriekšējās sezonas neizcēlās ar daudziem skaļiem papildinājumiem, bet starp tiem jāatzīmē līgumu noslēgšana ar pieredzējušo vārtsargu Germanu Māliņu, kā arī Elvi Stugli un savulaik UEFA Eiropas līgas finālā iekļuvušo ukraiņu pussargu Fedorčuku.

Vēl ceturtajā kārtā svētdien "Valmiera Glass"/ViA savā laukumā uzņems RFS, bet "Spartaks" Jūrmalā tiksies ar "Ventspili", kamēr pirmdien "Metta/LU" Rīgā cīnīsies ar "Liepāju/Mogo".

Virslīgas kopvērtējuma vadībā ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trīs spēlēs ir RFS, bet tai ar septiņiem punktiem seko "Liepāja/Mogo" un "Ventspils", kamēr "Spartaks" un "Riga" kontā ir pa sešiem punktiem. Tikmēr trīs punkti ir "Jelgavai", bet "Valmiera Glass/ViA" un "Metta/Latvijas Universitāte" pie punktiem pagaidām vēl nav tikušas.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja/Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!