Foto: PantherMedia/Scanpix
Futbola kluba "Skonto" vadība ir paudusi neizpratni par veidu, kā Latvijas Futbola federācijas Disciplinārā komisija pieņēmusi lēmumu diskvalificēt "Skonto" aizsargu Denisu Kačanovu, informē kluba preses dienests.

"Pirmkārt, gribētu uzsvērt, ka futbola klubs "Skonto" vienmēr cienīs un ievēros LFF lēmumus. Mūsu klubs un īpaši Deniss Kačanovs pārdzīvo par Vladimira Bespalova gūto traumu, jo neviens sportists nekad citam sportistam nevēl neveiksmi," uzsver FK "Skonto" ģenerāldirektors Andrejs Baharevs. "Futbola klubs "Skonto" neiesaistījās viedokļa apmaiņā pēc FK "Ventspils" publikācijām masu medijos, kas, iespējams, bija emociju uzplūdā. Taču šoreiz ir LFF lēmums, pēc kura viedoklis ir jāpauž futbola klubam "Skonto"."

"Ar lēmuma pieņemšanu ir noticis precedents, pēc kura jebkurš klubs var apstrīdēt tiesnešu darbību un lūgt spēlētāju diskvalifikāciju, par pamatu ņemot video atkārtojumu, bez attiecīga ieraksta protokolā un ārpus noteiktajiem protesta iesniegšanas termiņiem," teikts FK "Skonto" izplatītajā paziņojumā.

"Varu teikt pat vēl vairāk – LFF ir pieņēmusi lēmumu par notikumu sacensībās, kas nav ne LFF, ne UEFA, ne FIFA jurisdikcijā. Tas nozīmē, ka visas komandas, kas piedalās jebkurās futbola sacensībās Baltijas mērogā (piemēram, LAFL, FTA, u.c.), var iesniegt prasības LFF DK par diskvalifikācijas piespriešanu," norāda Baharevs. "Diemžēl, izrādījies, ka FK "Ventspils" prezidenta autoritāte varēja emocionāli ietekmēt LFF DK lēmumu. Ir vērts piebilst, ka LFF DK uz sēdi nebija uzaicinājis notikušā iesaistīto otru pusi – ne Denisu Kačanovu, ne futbola kluba "Skonto" pārstāvjus. Tādējādi lietu izskatīja bez abu pušu dalības, kas mums ir šoks, jo LFF tomēr ir pati ietekmīgākā Latvijas futbola organizācija. Tas nozīmē, ka LFF DK durvis ir atvērtas arī citu klubu vadībai, kas ar saviem video ierakstiem var ierasties, piedalīties sapulcēs un pieprasīt diskvalifikācijas. Cerams, ka šajā jautājumā LFF DK turpinās ievērot šādus principus arī turpmāk."

"Man personiski rodas jautājums par šī lēmuma leģitimitāti attiecībā uz diskvalifikāciju uz Eirokausiem. Man nav pārmetumu, ja LFF pēc video atkārtojuma noskatīšanās pat divas nedēļas pēc spēles diskvalificē uz savām sacensībām – valsts čempionātu, kausa izcīņu vai spēlēm valstsvienībā, bet rodas jautājums par diskvalifikāciju uz Eirokausiem. LFF lēmums ļauj futbola klubam "Skonto" iesniegt prasību UEFA, lai rastu skaidrojumu, uz kāda lēmuma pamata diskvalificēts spēlētājs citā turnīrā. Ja UEFA atļaus spēlēt futbolistam Eirokausos, tad futbola klubam "Skonto" būs pamats pieprasīt kompensāciju par vadošā spēlētāja nepamatotu diskvalifikāciju uz Eirokausiem," norāda FK "Skonto" ģenerāldirektors.

"Ņemot vērā visu iepriekš minēto, futbola klubs "Skonto" nosūtīs LFF oficiālu viedokli par LFF DK sēdes protokolu Nr.29 un to apstrīdēs LFF noteiktajos termiņos. Vēlreiz gribētu uzsvērt, ka futbola klubs "Skonto" ievēros LFF lēmumus un darbosies LFF, UEFA un FIFA noteikto reglamentu ietvaros. FK "Ventspils" futbolistam Vladimiram Bespalovam novēlam ātru atveseļošanos un atgriešanos laukumā, bet FK "Ventspils" vēlam veiksmi Eirokausos," teikts FK "Skonto" paziņojumā.

Jau ziņojām, ka "Triobet" Baltijas līgas finālā, kurā uzvaru ar 2:1 pēcspēles 11 metru sitienu sērijā izcīnīja "Skonto", kādā no epizodēm Kačanovs asi nospēlēja pret "Ventspils" komandas aizsargu Vladimiru Bespalovu. Šajā epizodē Bespalovs guva smagu traumu un viņam nācās atstāt laukumu, bet FK "Ventspils" pieprasīja Kačanovu diskvalificēt uz mūžu. LFF DK lēma, ka futbolists ir diskvalificējams līdz septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!