Foto: LETA
Pašreizējo Latvijas virslīgas čempionu, futbola kluba "Ventspils", galvenā trenera amatā apstiprināts britu speciālists Pols Ešvorts, vēsta kluba mājas lapa.

"Gribētu pateikties kluba vadībai par uzticēšanos. Pārrunas pagāja ātri, konstruktīvā gaisotnē, mēs mierīgi panācām kopēju valodu," saka Ešvorts. "Protams, "Ventspils" pašreiz pārdzīvo ne to vienkāršāko periodu, redzēju dažas "dzeltenzilo" spēles un priekšstats par komandu man ir. Komandā ir futbolisti, ar kuriem es agrāk strādāju, viņu iespējas man ir zināmas."

"Šobrīd nevaru prognozēt, kā mums noslēgsies sezona, bet vienu varu apstiprināt mūsu līdzjutējiem - "Ventspils" līdz pēdējam darīs visu, lai situāciju izlabotu," norāda treneris. Mūsu uzdevums darīt maksimumu katrā mačā, katrā konkrētā mačā darīt visu, lai uzvarētu. Tuvākā spēle pret "Mettu/LU" - mēs domājam tikai par to. Tagad izejam uz treniņu - no šā momenta nopietna gatavošanās spēlei ir sākusies!"

Britu treneris Ventspilī strādāja 2001. un 2002. gada sezonās, un tieši Ešvorta vadībā "Ventspils" 2003. gadā pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē iekļuva Latvijas kausa izcīņas finālā.

Pēc darba noslēgšanas Ventspilī Pols Ešvorts Latvijā vēl strādāja ar klubiem "Rīga" un "Skonto", kā arī viņam ir darba pieredze Krievijas čempionāta klubā "Rostov". Pēdējos gados angļu speciālists ar strādāja vienā no Nigērijas futbola akadēmijām, kur sagatavo jaunos spēlētājus. Paralēli angļu speciālists vadīja Nigērijas klubu "Sunshine Stars".

"Ļoti priecājos, ka liktenis mani atkal saveda ar FK "Ventspils"," saka treneris. "Tas ir pirmais klubs manā dzīvē, kurā es strādāju par galveno treneri - to neaizmirst. Ventspils - tā ir mana dzimtā pilsēta, un esmu ļoti apmierināts, ka atkal tajā atrodos. Šeit es iepazinos ar savu sievu, šeit bija mūsu kāzas, šeit mums piedzima meita. Ventspilī man ir daudz draugu un paziņu, zinu daudzus līdzjutējus, zinu daudzus, ar ko nāksies strādāt. Tā ir dzimtā pilsēta man un manai ģimenei!"

Kā ziņojām, otrdien FK "Ventspils" galvenā trenera amatu atstāja Jurģis Pučinskis, kurš gan turpinās strādāt kluba sistēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!