Foto: F64

Seškārtējā Latvijas čempione futbolā "Ventspils" papildinājusi sastāvu ar pussargiem Amansiu Fortešu no Angolas un Šteniu no Kaboverdes, kā arī pašmāju vārtsargu Vitāliju Meļņičenko, vēsta klubs.

Fortešs un Šteniu pirms tam pārstāvēja Moldovas futbola klubu Kišiņevas "Dacia", kurā iepriekš strādāja par "Ventspils" galveno treneri ieceltais Dejans Vukičevičs. Tāpat "Dacia" investors un prezidents ir bijis pagājušajā nedēļā par "Ventspils" vadītāju ieceltais Krievijas uzņēmējs Adlans Šišhanovs.

Pašlaik 27 gadus vecais Fortešs karjeras laikā pārstāvējis Portugāles, Moldovas, Bulgārijas, Angolas, Spānijas un Indonēzijas komandas. Viņam ir arī Portugāles pilsoņa pase.

Savukārt 29 gadus vecais Šteniu karjeras laikā spēlējis Kaboverdē, Moldovā, Portugālē, Bulgārijā un Rumānijā. Viņš aizvadījis piecus mačus arī Kaboverdes izlasē.

Tikmēr 30 gadus vecais Meļņičenko "Ventspils" vārtus sargāja arī 2012., 2013. un 2015.gadā, pēc tam karjeru turpinot Krievijas pēc spēka otrās līgas komandā Voroņežas "Fakel", bet pērn atriežoties Latvijā un pārstāvot Jūrmalas "Spartaku".

"Nav noslēpums, ka "Ventspils" mainās, galvenokārt tāpēc, lai atgrieztos cīņā par Latvijas čempiones titulu un sekmīgi piedalītos Eirokausos. Mūsu mērķi viennozīmīgi ir ambiciozi - kādi "Ventspilij" vienmēr bijuši. Iepriekšējās sezonas bija smagas, līdzjutējiem un mums bija grūti redzēt "Ventspili", kur tā atrodas," klubs citē sporta direktora Andreja Butrika teikto.

Pēc kluba vadītāja maiņas "Ventspili" skārušas radikālas pārmaiņas, komandai neturpinot sadarbību ar galveno treneri Polu Ašvortu un vairākiem pieredzējušiem futbolistiem.

"Šķīrāmies no vairākiem futbolistiem, kuri objektīvi nevarēja konkurēt ar talantīgiem un ambicioziem spēlētājiem. Esmu pateicīgs viņiem par darbu, tomēr tagad mums nepieciešamas svaigas asinis. Ieejam jaunā fāzē, un šobrīd ir svarīgi, lai tas notiktu "Ventspils" labākajā tradīcijās - ar uzvarām un skaistu futbolu dzelten-zilo izpildījumā. Līdz ar to vispirms tika veiktas sastāva izmaiņas," skaidro Butriks.

"Ventspils" pērn triumfēja 2016./2017.gada sezonas Latvijas kausa izcīņā, bet virslīgā ierindojās ceturtajā vietā, tomēr tika pie iespējas piedalīties UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!