Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola klubam "Ventspils" pievienojies Nigērijas pussargs Abdullahi Alfa, kurš ar savu valstsvienību ir 2013. gada Pasaules kausa ieguvējs U-17 vecuma grupā, informēja

2013.gada Pasaules kausa izcīņā U-17 vecuma grupā Nigērijas izlasē Alfa visos septiņos mačos izgāja laukumā pamatsastāvā un kopumā nospēlēja 600 no 630 iespējamām minūtēm.

"Ventspils" sastāvā Abdullahi Alfa aizvadījis vairākus pārbaudes mačus, pierādot savu lietderību treneru korpusam.

"Ne tuvu katru dienu un gadu Latvijas čempionātā nonāk futbolisti, kuri uzvarējuši pasaules čempionātā. Tas tai skaitā apstiprina mūsu kluba ambīciju līmeni, tādēļ, ka ne tuvu ne katrs futbolists atbilst "Ventspils" prasībām un var risināt uzdevumus, pie kuriem mēs esam pieraduši," sacīja FK "Ventspils" kluba direktors Andrejs Butriks. "Daudzējādā ziņā nopelns tam, ka Adebaio Adiguns un Abdullahi Alfa kļuva par "dzelten-zilajiem', pieder Polam Ešvortam, kurš strādāja Nigērijā un brīnišķīgi zina vietējo futbolu. Ar kopējiem pūliņiem mēs izdarījām milzīgu darbu, lai šie futbolisti atrastos mūsu klubā, kas ne tikai stiprinās konkurenci "Ventspilī", spēles daudzveidību un līdzjutēju uzmanību, kā arī visam Latvijas čempionātam piedos kolorītu un interesi."

Pats Ešvorts iepriekš gan nav trenējis Alfu, taču Nigērijas "futbola virtuves" pārzināšana viņam palīdzēja piesaistīt futbolistu ar prestižu titulu.

"Abdullahi - talantīgs un ļoti perspektīvs spēlētājs, tik jaunā vecumā viņu teicami atšķir augsta spēles disciplīna, tehnika, laukuma pārredzēšana, fiziskās dotības. Viņš savos 19 gados spēlē kā pieredzējis futbolists. Līdz "Ventspilij" es ar Alfu neesmu strādājis, bet, protams, zināju viņu pietiekami labi. Pie manis spēlēja divi viņa partneri no Nigērijas čempionu (U-17) izlases, tādēļ informācijas par Alfu netrūka. Savas iespējas viņš jau nodemonstrējis "Ventspils" pārbaudes mačos, piemēram, Ziemas kausā. Alfa bija lielisks, gāja pamatsastāvā ne tādēļ, ka bija pārbaudē, bet tādēļ, ka uzvarēja konkurencē. Kopumā, atkārtošos, lieliski, ja komandā ir pasaules čempions. Esmu pārliecināts, viņš izsauks lielu interesi "Ventspils" līdzjutējos un vienkārši futbola līdzjutējos," sacīja Ešvorts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!