Latvijas virslīgas futbola kluba "Ventspils" valdes priekšsēdētājs un īpašnieks Adlans Šišhanovs iekļauts Latvijas nevēlamo personu sarakstā, kas viņam liedz ieceļot valstī, ziņo portāls "Sportacentrs.com".

Futbola kluba īpašnieks sarunā ar "Sportacentrs.com" atklāja, ka ar komandu pēdējo reizi bijis kopā ziemā aizvadītā treniņnometnē ārzemēs, bet pēc Covid-19 pandēmijas sākuma vairs nav iekļuvis Latvijā. To viņam šobrīd liedz anulēta uzturēšanās atļauja, bet šādu lēmumu personīgi esot panācis iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, uzskata Šišhanovs.

Viņaprāt, šāds lēmums ir saistīts ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanām, kurās "Ventspils" pārstāvis atbalstīja biedru atbalstu guvušo Vadimu Ļašenko, nevis otru kandidātu Sandi Ģirģenu.

Ģirģens gan šādus apgalvojumus noliedz, uzsverot, ka iekļaušanu "melnajā sarakstā" var veikt pēc kādas valsts iestādes atzinuma.

"Aizlieguma pamatā nav viedoklis, bet valsts drošības dienesta vai citu kompetentu iestāžu iegūti fakti par apstākļiem, kas rada pamatu uzskatam, ka ārzemnieks rada draudus valsts drošībai. Detalizēts pamatojums un faktu izklāsts rodams lēmumā, ar kuru minētai personai liegts ieceļot Latvijas Republikā," portālam "Sportacentrs.com" uzsver ministrs, kurš arīdzan aicina Šišhanovu publicēt lēmumu tā pilnā apjomā.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka Šišhanovs valstij nevēlamo personu sarakstā nokļuvis jau vismaz pirms viena mēneša.

Neoficiāli informācija liecināja, ka viņš nav vienīgais ar Latvijas futbolu saistītais cilvēks, kuru piemeklējis šāds liktenis. Tomēr pagaidām portāls "Delfi" noskaidrojis, ka šis attiecīgais sporta veida pārstāvis "melnajā sarakstā" nav nokļuvis.

Šišhanovs titulēto Kurzemes futbola klubu pārņēma pirms 2018. gada futbola virslīgas sezonas. Krievijas pilsonim pieder vairākums jeb 4007 kluba kapitāla daļas, kā arī viņš ir kluba patiesā labuma guvējs un valdes priekšsēdētājs ar tiesībām vienību pārstāvēt atsevišķi.

Intervijā medijam kluba īpašnieks uzsver, ka kļuvis par vienīgo kluba finansiālo atbalstītāju. Funkcionārs uzsver, ka "Ventspils" vienību ievērojami ietekmējušas sankcijas pret Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu un Ventspils brīvostu. Savukārt šī gada maijā futbola klubā notika kratīšana saistībā ar aplokšņu algu izmaksu.

Šišhanovs no 2010. līdz 2017. gadam vadījis arī Moldovas futbola klubu Kišiņevas "Dačia", kas 2018. gadā pārtrauca savu darbību. Klubs viņa vadībā vienreiz triumfēja Moldovas čempionātā, bet tika arī apsūdzēts par nodokļu nenomaksāšanu.

Ostas pilsētas futbola klubs sešas reizes triumfējis Latvijas futbola virslīgā, bet septiņas reizes spējis izcīnīt Latvijas kausu futbolā. Tādējādi tā uzskatāma par otro titulētāko neatkarīgās Latvijas futbola vienību aiz futbola kluba "Skonto". Vairāku valstsvienības spēlētāju pārstāvētā "Ventspils" vienība joprojām bijusi vienīgā Latvijas komanda, kas sasniegusi kādas Eiropas futbola federāciju asociācijas (UEFA) līgas grupu turnīru, 2009./2010. gada sezonā iekļūstot Eiropas līgas pamatturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!