Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pārliecinošu uzvaru Latvijas virslīgas futbola čempionāta 31.kārtas spēlē sestdien izcīnīja turnīra līdervienība "Ventspils", kas ar rezultātu 6:1 (2:0) pieveica komandu "Olimps".

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Vadims Jančuks un Mihails Badiautdinovs, bet pa reizei precīzi sita arī Eduards Višņakovs un Oļegs Laizāns.

Tikmēr "Olimpa" rindās ar vienīgajiem gūtajiem vārtiem izcēlās Artjoms Osipovs.

Kaut šajā cīņā mājinieki bija "Olimpa" futbolisti, mačs notika Ventspilī.

Citā spēlē uzvaru izcīnīja arī Daugavpils "Daugava", kas izbraukumā ar 2:1 (1:1) pieveica "Jelgavas" komandu.

"Daugavas" labā abus vārtus guva gruzīnu leģionārs Mamuka Gongadze, vienu reizi precīzi sitot no 11 metru soda sitiena atzīmes, bet zaudētājiem vienīgo precīzo sitienu izdarīja Vladislavs Kozlovs.

Tikmēr punktus zaudēja pagājušās sezonas čempionvienība "Skonto", kas viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Jūrmalas" futbolistiem.

Šajā cīņā rezultāts tika atklāts 12.minūtē, kad pēc mājinieku izpildītā soda sitiena savā soda laukumā kļūdījās "Skonto" aizsargs Kaspars Dubra, kurš ar galvu raidīja bumbu savos vārtos. Neizšķirtu čempioni spēja panākt tikai 80.minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja virslīgas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Natans Žuniors.

Vēl vienā cīņā pārliecinošu uzvaru izcīnīja arī "Liepājas metalurgs", kas savā laukumā ar 6:1 (3:1) sagrāva "Jūrmala-VV" vienību.

Uzvarētājiem trīs vārtus guva Vugars Askerovs, divas reizes precīzs bija Jurģis Kalns, bet vēl vienus vārtus guva Nerijs Valskis. Savukārt "Jūrmala-VV" rindās vienīgo precīzo sitienu izpildīja Leonardo da Silva.

Čempionāta kopvērtējumā šobrīd pirmajā vietā ar 63 punktiem 27 spēlēs atrodas "Ventspils", bet tai ar 60 punktiem 28 mačos seko "Liepājas metalurgs".

Par vienu punktu mazāk ir "Daugavas" futbolistiem, kas aizvadījuši 28 cīņas, bet "Skonto" ar 49 punktiem 27 spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā.

Piekto pozīciju ieņem "Jelgava", kas 28 spēlēs iekrājusi 37 punktus, bet "Jūrmala" ar 37 punktiem 28 mačos atrodas sestajā vietā. Septītie ar 26 punktiem 27 spēlēs ir "Gulbenes" futbolisti, "Jūrmala-VV" kontā 16 punkti 27 mačos, bet "Olimps" 28 mačos ticis tikai pie pieciem punktiem.

Deviņi klubi šīs sezonas Latvijas čempionātā aizvadīs četru apļu turnīru.

Kā ziņots, sākotnēji bija plānots, ka sacensībās startēs desmit klubi, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, tomēr no līdzdalības atteicās Rēzeknes "Blāzma".

Pēc sezonas virslīgas devītās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas otro labāko komandu, bet pirmā automātiski iekļūs virslīgā. Tādējādi 2012.gadā Latvijas Futbola federācija (LFF) atkal cer atjaunot desmit komandu dalību virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!