Foto: Reuters/Scanpix
Horvātijas futbola izlasei atņemts viens punkts 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā par incidentu, kad valstsvienības spēles laikā uz laukuma parādījās svastikas simbols.

Jūnijā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē Horvātija savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Itāliju. Neskatoties uz līdzjutējiem slēgtajām tribīnēm, Splitas stadiona zālājā bija izgrebts svastikas simbols, kas kļuva redzams vien pēc mākslīgā apgaismojuma iedegšanas.

Pēcāk Splitas policija izvirzīja apsūdzības Horvātijas Futbola federācijai (NHS) par nolaidību spēles organizēšanā, bet ceturtdien Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) paziņoja, ka izlasei kvalifikācijas turnīrā nu ir atņemts viens punkts.

Tāpat Eiropas futbola jumta organizācija pavēstījusi, ka Horvātijai nākamie divi mači savā laukumā jāaizvada aiz slēgtām durvīm, turklāt laukumā Splitā tā vairs nedrīkst spēlēt. Tāpat federācijai piemērots 100 000 eiro naudas sods.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Horvātijai pat varētu draudēt diskvalifikācija no šī Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra, taču tas nepiepildījās.

Horvātijas pusei ir trīs dienas laika, lai iesniegtu apelāciju šim lēmumam.

Mačs pret Itāliju aiz slēgtām durvīm risinājās, jo martā horvātu līdzjutēji bija izklieguši rasistiskus saukļus spēlē ar Norvēģiju.

Tiesa, arī pēc viena punkta atņemšanas Horvātija ar 13 punktiem ieņem H apakšgrupas pirmo vietu, bet punktu tai zaudē Itālija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!