23. februārī Skonto hallē notikušajā pārbaudes spēlē starp Latvijas U-19 jauniešu futbola izlasi un "Skonto FC" futbolistiem tika fiksēts kaujiniecisks neizšķirts 3:3.

Latvijas U-19 izlases rindās ar gūtajiem vārtiem šoreiz izcēlās Silvestrs Tamenieks, Ričards Žaldovskis un uz maiņu uznākušais Maksims Frolovs.

"Manuprāt, rezultāts 3:3 mūsu komandai ir pozitīvs rezultāts šodien. Spēlē kopumā tika gūti seši vārti. Mēs labi nospēlējām uzbrukumā, un varbūt ne tik labi aizsardzībā," šādi uzreiz pēc spēles tās gaitu novērtēja tās galvenais treneris. "Latvijas U-19 izlases rindās šodien laukumā bija komandas tuvākie rerezvisti. Kas zina, varbūt jau tuvākā nākotnē kāds no viņiem būs komandas pamatsastāvā... Ir ātri un gudri spēlētāji. Jāskatās, kā tālāk attīstisies viņu futbola dzīve. Galvenais moments puišiem šodien ir saņemt regulāru spēļu praksi," uzsvēra Latvijas U-19 izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs.

Vērtējot plašāk komandas sniegumu pa pozīcijām, treneris izteicās sekojoši: "Šodien man patika, kā komanda nospēlēja, pārejot no aizsardzības uzbrukumā. Kopumā visa spēle bija laba, taču, protams, pieļāvām arī kļūdas un zaudējām vārtus, kas raksturojamas ar spēlētāju individuālo kļūdu faktoru. Skonto kluba puiši ir ātri spēlētāji, kas pēc šādām pretinieka kļūdām arī gatavi gūt vārtus."

Aleksandrs Basovs arī izteicās, ka, viņaprāt, pirmā puslaika pirmās 30 minūtes pārsvars piederēja Latvijas izlasei. Tika radīti daudz momenti, izveidoti vairāki stūra sitieni. "Viennozīmīgi mani priecē tas, ka mēs spējam radīt momentus pie pretinieku vārtiem. Mums ir spēlētāji ar tehniku, ar ātrumu. Uzskatu, ka pirmajā puslaikā šodien mēs nospēlējām labāk nekā otrajā. Man patika, ka mūsu spēlētāji individuāli labi strādā ar bumbu - tas arī ir pozitīvs moments. Puiši agresīvi nospēlēja uzbrukumā, nebija jūtams skontiešu pārākums tieši vecuma ziņā," vēl vairākus pozitīvos momentus šajā spēlē atzīmēja Aleksandrs Basovs.

Tikmēr jāatzīmē, ka šo pārbaudes spēli un mūsu futbolistu sniegumu klātienē Skonto hallē vēroja arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) nacionālo izlašu treneru padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Starkovs, kurš šobrīd jau kompektē jaunās sezonas savas talantu programmas sastāvu, kurā tiks iekļauti arī vairāki šajā U-19 izlasē kandidātu sarakstā esošie spēlētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!