Foto: Publicitātes foto

Otrdien, Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā "adidas" prezentēja 2014. gada Pasaules kausa oficiālo bumbu "brazuca". Latvijā bumbu pirmo reizi testēja Latvijas futbola izlases vārtsargs Aleksandrs Koļinko, valsts vicečempionu "Skonto" un valstsvienības aizsargs Nauris Bulvītis, kā arī atklātā amatieru čempionāta mini futbolā "Mītava Open" idejas autori un grupas "Prāta Vētra" dalībnieki Jānis Jubalts un Kaspars Roga.

Īpašā dizaina "brazuca" bumbas oficiālā prezentācija visā pasaulē norisinājās Riodežaneiro 4. decembrī plkst. 1:00 pēc Latvijas laika.

""brazuca" dizainā ir redzams viss, kas raksturīgs Brazīlijai un viņu kaislei pret futbolu. Bumbas dzīvās krāsas atspoguļo Brazīlijas karogu, kā arī oficiālo FIFA Pasaules kausa logotipu. Savukārt, bumbas nosaukums "brazuca" izvēlēts jau pērnā gada septembrī pēc publiskā balsojuma Brazīlijā, kurā piedalījās miljons futbola fanu. Termins "brazuca" ir neoficiāls vārds, kas tulkojamā nozīme "brazīliešu" un ir attiecināms uz brazīliešu dzīvesveidu," tā par "brazuca" dizainu stāsta Alise Pizika, "adidas" zīmola mārketinga vadītāja Baltijas valstīs.

"brazuca" bumba divarpus gadus ir rūpīgi testēta. Šajā procesā iesaistījās vairāk nekā 600 pasaules klases spēlētāju un 30 komandu no 10 valstīm trijos dažādos kontinentos. Šobrīd tā ir visvairāk testētā "adidas" bumba, kas pielāgota visiem iespējamajiem spēles apstākļiem. Testēšanā piedalījās "AC Milan", Minhenes "Bayern", "Palmeiras" un "Fluminense" futbola klubi, iesaistot arī tādas pasaules futbola zvaigznes kā Lionels Mesi, Ikers Kasiljass, Bastians Švainštaigers un Zinedins Zidāns. Otrdien "brazuca" bumbu pirmo reizi izmēģināja arī Latvijā.

"Jaunā "brazuca" bumbas apšuvuma tehnoloģija, kas sevī ietver sešu identisku paneļu risinājumu un jaunu virsmas struktūru, nodrošina ideālu bumbas saskari, stabilitāti un aerodinamiku. Šodienas treniņā to arī varēja novērot – izcila kvalitāte, apvienota ar paredzamu bumbas lidojumu," atzīst Latvijas futbola izlases treneris Vitālijs Astafjevs.

Savukārt brazīliešu zvaigzne Dani Alvešs par "brazuca" izteicies: "Mans pirmais iespaids par "brazuca" – tā ir fantastiska bumba, un es ļoti izbaudīju spēli ar to. "adidas" ir radījuši bumbu, kas izskatās izcili un lieliski pielāgota tik lieliem turnīriem kā FIFA Pasaules kauss. Pats galvenais – ar to ir viegli spēlēt gan uz laukuma, gan gaisa cīņā. Esmu pārliecināts, ka visiem spēlētājiem tā ļoti patiks."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!