Latvijas futbola čempioni "Riga FC" sezonas pirmās mājas spēles aizvadīs Ķeizarmežā, kur iekārtots laukums atbilstoši "Optibet" Latvijas virslīgas prasībām, informē vienība.

Kompānija "Baltic Sport Group" turpina sporta infrastruktūras attīstīšanu Mežaparkā un Piņķos. BSG noslēgusi stadiona būvniecību ar pēdējās paaudzes mākslīgo segumu no Nīderlandes "Greenfields MX Elite". Jauno stadionu ikdienā izmantos Latvijas čempione futbolā "Riga Football Club" un kluba akadēmija.

Atšķirībā no dabīgā seguma laukumiem mākslīgā seguma laukums sportistiem to ļaus izmantot gan spēlēm, gan treniņiem 12 mēnešus gadā.

Būvniecības procesā izveidota visa nepieciešamā infrastruktūra, lai šajā laukumā varētu aizvadīt Latvijas futbola Virslīgas spēles. Uzstādīta tribīne ar 500 sēdvietām, mūsdienīgs, liela izmēra elektroniskais tablo, pilnībā sagatavoti jauni rezervistu soliņi, kā arī komfortablas stalažas kvalitatīvu videotranslāciju nodrošināšanai.

Konkrētais laukums ir piesaistījies arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) interesi, un Mežaparkā treniņus jau aizvadījusi Latvijas U21 izlase. Arī nākotnē tiek plānota sadarbība ar LFF, lai sniegtu iespēju aizvadīt treniņus dažāda vecuma Latvijas izlasēm.

Nākamo trīs mēnešu laikā BSG sadarbībā ar uzņēmumu, kas strādāja vairākos stadionos pirms Pasaules kausa futbolā, plāno uzstādīt mūsdienīgu mākslīgo apgaismojumu.

Konkrētais laukums ir daļa no sporta bāzes "Mežaparks Sports Village" (iepriekš - "Ķeizarmežs"), kur šobrīd atrodas bāzes ēka platībā 5500 kvadrātmetru, kā arī divi pilna izmēra dabīgā seguma futbola laukumi.

Konkrētais objekts ļaus šobrīd jau aptuveni 320 "Riga Football Club" akadēmijas bērniem 12 mēnešus gadā bezmaksas trenēties Rīgas centra tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!