Foto: AFP/Scanpix/LETA
Neilgi pēc otrdien pieņemtā Francijas valdības lēmuma, kas paredz, ka līdz pat septembrim valstī nedrīkstēs aizvadīt futbola un regbija mačus, neizpratni paudis futbola čempionāta prezidents Havjērs Tevass.

Futbola un regbija mači Francijā nebūs atļauti līdz pat šī gada septembrim, otrdien paziņoja premjerministrs Eduārs Filips.

Francijas futbola čempionāts ir apturēts kopš marta vidus un tajā atlikušas vien desmit spēļu kārtas. Futbola čempionāta pārstāvji iepriekš pauda cerību, ka pirmie dueļi uz zālājiem būs redzami ap jūniju, bet jaunie noteikumi paredz pretējo.

"Nesaprotu, kas ir tik bīstams, ja futbolu spēlējam aiz slēgtām durvīm," sašutumu pauda Tevass. "Ja mēs ievērojam visus drošības pasākumus, tas ir drošāk nekā strādāt uz zvejnieku kuģa un vēl vairākos citos amatos."

"Ja valstij nozīmīgi ekonomiskie sektori nespēs lēnā garā atsākt savu darbību, tie var izzust pavisam. Tas var notikt arī ar profesionālo futbolu."

Tikmēr kaimiņvalstī Spānijā, kas ir viena no koronavīrusa vissmagāk skartajām valstīm pasaulē, jau ar pirmdienu profesionālajām komandām būs ļauts aizvadīt pirmos individuālos treniņus.

Francijas futbola čempionāta klubi lēnām vienkopus jau pulcēja savus futbolistus, kuri cerēja, ka ap 11.maiju varētu aizvadīt pirmos treniņus, bet jūnija sākumā - pirmos mačus.

Līdz sezonas pārtraukumam Francijas čempionātā pirmo vietu ar 68 punktiem 27 mačos ieņēma Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

Līdz 11.maijam Francijā izsludināts ārkārtas stāvoklis. No saslimšanas ar koronavīrusu valstī miruši jau vairāk nekā 23 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!