Foto: F64

Valsts Ieņēmumu dienests (VID) veicis kratīšanu vienā no Latvijas vadošajiem futbola klubiem "Ventspils", trešdien ziņo TV3.

Kratīšana veikta saistībā ar aplokšnu algu izmaksu 2018. un 2019. gadā. Viena kratīšana veikta Rīgā, bet sešas – Kurzemē, TV3 apstiprināja VID Muitas un nodokļu policijas priekšnieks Kaspars Podiņš. Kratīšanas veiktas gan futbola kluba telpās, gan personu dzīves vietās. Viņš gan neminēja organizāciju, kurā veikta kratīšana, bet tas esot futbola klubs Kurzemē.

"Līgumi bija noslēgti aptuveni ar 40 spēlētājiem, kuriem standarta līgums paredzēja saņemt algu no minimālās līdz aptuveni 1000 eiro, bet patiesībā saņēma aplokšņu algā ievērojamas summas. Vidēji ap 20 000 eiro gadā. Ja pareizināsiet ar 40 spēlētājiem un diviem gadiem, varēsiet aprēķināt, kādas summas aploksnēs maksātas," sacīja Podiņš.

Aploksnēs maksātas ne tikai algas, bet arī prēmijas un dažādas citas piemaksas.

Kā skaidro Podiņš, aplokšņu algu avots bijušas futbola kluba amatpersonas, no kurām viena ir Krievijas pilsonis.

TV3 vēsta, ka lieta uzsākta pret "Ventspils" prezidentu Adlanu Šišhanovu, kuram līdzīgas problēmas bijušas jau darbības laikā Moldovā, Andreju Butriku, Nikolaju Djakinu un Sergeju Usačevu.

Latvijas Futbola federācija (LFF) par notiekošo zinājusi tikai baumu līmenī, TV3 sacīja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Ziņots, ka VID aprīlī veica kratīšanu arī LFF, kas šobrīd zaudējusi sabiedriskā labuma organizācijas statusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!