Foto: Reuters/Scanpix/LETA
16 gadus vecs futbolists no Brazīlijas Endriks Felipe licis pasaules lielākajiem futbola klubiem sarosīties, un jau sākusies vairāksolīšana par talantīgā spēlētāja iegūšanu.

Endrikam Felipem jūlijā apritēja 16 gadi. Viņš no 11 gadu vecuma pārstāv Brazīlijas kluba "Palmeiras" sistēmu, bet šosezon piedzīvoja savu debiju lielajā komandā. Un savā ceturtajā mačā starp profesionāļiem Endriks guva divus vārtus.

Futbola mediji norāda, ka viņam ir visas dotības, lai kļūt par pilnvērtīgu uzbrucēju, savukārt pats Endriks par savu elku nosaucis Krištianu Ronaldu, kura pēdās gribētu iet. Sociālajā tīklā "Instagram" viņam seko iespaidīgi 1,5 miljoni sekotāju.

Mūsdienu futbola realitāte ir tāda, ka lielie klubi izrāda milzīgu interesi par jauniem un talantīgiem futbolistiem, neraugoties uz risku uzlikt pārāk lielu spiedienu uz spēlētāju. Aizvadītajos gados tādi talanti kā Ērlings Holanns, Vinisiuss, Rodrigo un Ansu Fati ātri nopelnīja sev vietu slavenos klubos.

Francijas klubs Parīzes "Saint-Germain" jau esot izteicis piedāvājumu 20 miljonu apmērā par Endriku, taču izdevums "Marca" norāda, kā tā esot tikai puse, ko "Palmeiras" plāno nopelnīt no Endrika pārdošanas.

16 gadus vecajam futbolistam līgums ar "Palmeiras" spēkā ir līdz 2025. gadam, un viņa līgumā esot iekļauta atbrīvošana klauzula, ja pircējs būs gatavs samaksāt 60 miljonus. "Talksport.com" pieļauj, ka Endriks Brazīlijas čempionātā spēlēs līdz 18 gadu vecumam, un tikai tad viņš varētu pārcelties uz kādu no Eiropas grandiem.

Endrika gaitām līdzi seko arī Spānijas klubi "Barcelona" un Madrides "Real", Anglijas premjerlīgas klubi Mančestras "United", Londonas "Arsenal" un Londonas "Chelsea". Tāpat viņa progresam līdzi seko Minhenes "Bayern".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!