Foto: Latvijas Futbola federācija

Piektdien, 4. septembrī, Latvijas futbola izlasei pievienojas FK "Metta" uzbrucējs Raimonds Krollis. Šī gada rezultatīvākais latviešu spēlētājs "Optibet" virslīgā sākotnēji tika piesaistīts Latvijas U-21 izlasei, taču tajā debitēt šoreiz vēl nesanāks, jo 18 gadus vecais uzbrucējs pievienojies Daiņa Kazakeviča vadītajai komandai, ar kuru kopā dosies uz Maltu, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Kā ziņots, ceturtdien Dainis Kazakevičs debitēja pie Latvijas izlases stūres ar bezvārtu neizšķirtu pret Andoru. Nākamā UEFA Nāciju līgas spēle valstsvienībai ir 6. septembrī izbraukumā pret Maltas izlasi. Spēlē pret Andoru savainojuma dēļ nevarēja piedalīties uzbrucējs Dāvis Ikaunieks, sarkano kartīti nopelnīja Vladislavs Gutkovskis, kurš nedrīkstēs piedalīties nākamajā spēlē Maltā. Tāpēc nacionālās izlases treniņnometnei tika piepulcināts Raimonds Krollis.

Uzbrucējs jau ir pievienojies nacionālajai izlasei tās viesnīcā Jūrmalā un piektdien, 4. septembrī, dosies uz treniņu sporta bāzes "Arkādija" stadionā. Uz Maltu valstsvienība izlidos ar tiešo līgumreisu no Rīgas starptautiskās lidostas plkst. 15.00.

Līdz šim Krollis bija spēlējis tikai Latvijas U-19 izlasē, kuras rindās viņš 13 mačos izcēlās ar desmit vārtu guvumiem. Šogad viņš sekmīgi iesācis sezonu nacionālajā čempionātā, izpelnoties pirmo uzaicinājumu uz U-21 izlasi, kuras rindās gatavojās debijai 4. septembrī spēlē pret Serbiju. Taču šovakar Aleksandra Basova komandai būs jāiztiek bez 18 gadus vecā FK "Metta" uzbrucēja.

Tikmēr Šveices klubs FC "Sion" informējis Latvijas Futbola federāciju, ka klubs, izmantojot jaunizstrādātā FIFA starptautiskā regulējuma iespēju nepalaist spēlētāju uz valstsvienību, neļauj Latvijas nacionālās izlases uzbrucējam Robertam Uldriķim doties uz Maltu – valsti, kura ir "sarkanajā sarakstā" starp iekļautajām Eiropas valstīm ar paaugstinātiem Covid-19 saslimstības rādītājiem. Šī iemesla dēļ Roberts Uldriķis ar komandu uz Maltu nedosies.

Attiecīgi pašlaik valstsvienības rīcībā ir 24 spēlētāji, kas arī turpmāk atradīsies UEFA "Return to Play" drošības protokolam atbilstošā "burbulī" un dosies uz Maltu, lai 6. septembrī aizvadītu nākamo UEFA Nāciju līgas spēli.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!