Foto: F64

Gaidāmo 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra maču starp Latvijas futbola izlasi un Nīderlandes izlasi grasās apmeklēt ap 150 līdzjutējiem no Latvijas, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas futbolisti jau kopš šīs nedēļas sākuma atrodas Nīderlandē, kur nomaļā vietā gatavojas svētdienas duelim.

Ceturtdien komandas vakara treniņš notika rudenīgos apstākļos, jo gaisa temperatūra komandas bāzes atrašanās vietā bija ap 5-7 grādiem pēc Celsija, smidzināja lietus un laukumu pārklāja bieza migla. Tomēr arī šādi laikapstāķli netraucēja futbolistiem realizēt valstsvienības treneru sagatavoto treniņu plānu.

Savukārt piektdien paralēli taktiskajiem, teorētiskajiem un fiziskajiem treniņiem spēka zālē komanda dienas pirmajā pusē devās ekskursijā uz pilsētu. Savukārt ceturtdienas rītā pirms brokastīm Latvijas izlases spēlētāji un treneri apsveica valstsvienības pussargu Juriju Žigajevu 29.dzimšanas dienā, uzdāvinot pussargam visu spēlētāju parakstītu futbola bumbu.

Latvijas izlases pirmsspēles treniņš paredzēts sestdienas vakarā, kad norisināsies arī preses konference.

Pēc LFF rīcībā esošās informācijas, spēli "Amsterdam Arena" stadionā klātienē apmeklēs ap 150 Latvijas futbola līdzjutēju un futbola sabiedrības pārstāvju.

Komanda Nīderlandē trenējas jau kopš pirmdienas, lai arī mačs paredzēts vien svētdien. Izlases vadība nolēma visu sagatavošanās posmu pirms spēles pavadīt Nīderlandē, jo nevarēja būt pārliecināta, vai Latvijas nepastāvīgie laikapstākļi treniņiem netraucēs.

Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars uz valstsvienību izsaucis 23 futbolistus - trīs vārtsargus, astoņus aizsargus, astoņus pussargus un četrus uzbrucējus.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo izsaukumu šoreiz sastāvā atgriezies pussargs Oļegs Laizāns, kurš oktobrī nevarēja palīdzēt traumas dēļ, bet pēc ilgāka laika uz izlasi oficiāli izsaukts arī vārtsargs Kaspars Ikstens, kurš jau oktobrī trenējās ar valstsvienību, kad nelielu traumu bija guvis Aleksandrs Koliņko. Sastāvā šoreiz nav Ginta Freimaņa, kurš iepriekšējā mačā tika noraidīts, tāpēc šoreiz izcietīs diskvalifikāciju, un Ritvara Rugina, bet kopā ar komandu ir iepriekš savainotais Vitālijs Maksimenko.

Valstsvienībai savainojumu dēļ joprojām nevar palīdzēt pussargs Artis Lazdiņš, pamatvārtsargs Andris Vaņins un uzbrucējs Edgars Gauračs.

Savukārt sastāvā atkal iekļauts pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš vairāk nekā gada laikā traumas dēļ nospēlējis vien divus mačus. Viņš sastāvā bija arī pirms izlases spēlēm septembrī un oktobrī, bet tad nevarēja palīdzēt.

Latvijas valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā septembrī izbraukumā cīnījās 0:0 ar Kazahstānu. Turpinājumā oktobrī savā laukumā ar 0:3 tika zaudēts Islandei, kā arī nospēlēts 1:1 ar Turciju.

Kvalifikācijas cikla pirmā apļa noslēgumā 2015.gada 28.martā Latviju sagaida spēle Čehijā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijā pēc trim kārtām A grupā pa deviņiem punktiem ir Čehijai un Islandei, Nīderlande iekrājusi trīs punktus, kam ar diviem punktiem seko Latvija, kamēr Kazahstāna un Turcija iekrājušas pa punktam.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde uzdevusi izlasei iekļūt labāko trijniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!