Foto: AFP/Scanpix/LETA

Monako firstistes policija aizdomās par koruptīvām darbībām aizturējusi futbola kluba "AS Monaco" īpašnieks, Krievijas miljardieri Dmitriju Ribolovļevu, ziņo aģentūra "AFP".

51 gadu vecais Ribolovļevs tiek turēts aizdomās par korupciju un finanšu mahinācijām, arī saistībā ar investīcijām futbola klubā. Izdevums "Mediapart" apgalvo, ka biznesmenis piesavinājies naudu, kas iegūta no jaunās zvaigznes Kiljana Mbape pārdošanas "Paris Saint-Germain" klubam, taču šo informāciju "AS Monaco" noraidījuši. Uz Parīzes klubu Mpabe pārgāja 2017. gadā uz īres tiesībām, un 2018. gadā "PSG" jauno uzbrucēju izpirka par 180 miljoniem eiro.

""AS Monaco" kategoriski noliedz apmelojošos "Mediapart" izteikumus un apgalvo, ka kluba prezidents Dmitrijs Ribolovļevs nav piesavinājies nevienu centu no kluba budžeta peč Kiljana Mbape pārdošanas. Kopš kluba pārņemšanas viņš tajā investējis apmēram 335 miljonus eiro transfēru finansēšanai, spēlētāju algām un parādu segšanai. Mums ir grāmatvedības pierādījumi, kas ir pretrunā ar "Mediapart" melīgajiem apgalvojumiem," teikts kluba izplatītajā paziņojumā.

Monako futbola klubu, kas spēlē Francijas čempionātā, krievu miljardieris iegādājās 2011. gadā, viņam pieder 66,7% akciju. Viņa valdīšanas laikā klubs no otrās līgas pacēlās uz pirmo, divreiz kļuva par Francijas vicečempioniem, bet 2016./2017. gada sezonā klubs uzvarēja Francijas pirmās līgas čempionātā. Šosezon ar septiņiem punktiem 12 spēlēs "AS Monaco" ieņem priekšpēdējo vietu.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka Kremļa rīcībā pagaidām neesot nekādas informācijas par miljardiera aizturēšanu Monako.

"Pret katru šādu paziņojumu mēs tradicionāli izturamies ar paaugstinātu uzmanību, uzmanīgi sekojam ziņām saistībā ar Krievijas Federācijas pilsoņu likumīgo interešu aizstāvību," izteicies Peskovs. "Attiecībā uz pārējo neko komentēt nevaram, jo mums nav zināmi apstākļi, apsūdzības būtība un tā tālāk."

51 gadu vecais Dmitrijs Ribolovļevs iekļauts "Forbes" izveidotā Krievijas bagātāko cilvēku TOP20. Permā dzimušais uzņēmējs sākotnēji nodarbojies ar tirdzniecību, paralēli investējot dažādos uzņēmumos Permas rajonā, ieskaitot vienu no lielākajiem mēslojuma ražotājiem "Uralkaļij". 2010. gadā Ribolovļevs pārdeva šā uzņēmuma kontrolpaketi un pārcēlās dzīvot uz Monako, raksta izdevums "Sport Ekspress".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!