"Optibet" futbola virslīgas klubs "Tukums 2000"/TTS ticis brīdināts par nenodrošinātu pietiekamu platību savas mājas spēles apmeklētājiem, lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK).

Lai gan tukumnieku atbalstītāji pirmās komandas spēles vēroja tieši ārpus stadiona robežām, piektdien "Tukums 2000"/TSS aizvadīja pirmo šīs sezonas maču, kuru skatītāji varēja oficiāli apmeklēt.

"Tukums 2000" spēlē ar rezultātu 1:3 (0:3) piekāpās futbola klubam "Metta", bet maču klātienē Tukuma pilsētas stadionā vēroja 403 cilvēku. Spēles translācijas kadros bija redzams, ka stadiona galvenajā tribīnē vairums cilvēku sēž viens otram blakus, bet liela daļa līdzjutēju maču vēroja, stāvot kājās.

Tādējādi klubs brīdināts par nepieciešamās platības uz vienu skatītāju nenodrošināšanu, kā arī par ieejas stadiona teritorijā nedrošu stāvokli.

Jau ziņots, ka Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde lēmusi no 1. jūlija atļaut virslīgas un citās LFF organizētajās sacensībās skatītāju klātbūtni, izdarot attiecīgos grozījumus LFF organizēto sacensību sanitārajā protokolā. Ministru kabineta (MK) noteikumi paredz, ka no 1. jūlija ārtelpās pasākumu laikā var pulcēties līdz 1000 cilvēkiem, bet vienai personai jābūt nodrošinātiem ne mazāk kā četri kvadrātmetri platības.

Katrs virslīgas klubs uz noteikumiem reaģēja pēc saviem ieskatiem. "Ventspils" un "Valmiera" īpaši iezīmēja sēdvietas stadionā, tādējādi ļaujot apmeklētājiem sēsties vien noteiktās vietās un ar atstarpi no tuvākā līdzjutēja. Īpašus ierobežojumus veica arī RFS vienība, kas stadionā ielaida cilvēkus ar ielūgumiem un pirmos 20 virslīgas abonementu īpašniekus, bet plašākas iespēja bija "Riga FC", kam "Skonto" stadiona ietilpība ļāva uz maču pārdot biļetes.

Arīdzan Tukuma klubs pirms spēles publicēja stadiona lietošanas papildnoteikumus, kurā skatītājiem piekodināts pašiem ievērot atrašanās nosacījumus stadionā. Kluba paziņojumā piekodināts līdzjutējiem "vietās, kur tas ir iespējams, ievērot divu metru fizisku distanci", kā arī klausīt drošības darbinieku un spēles organizatoru norādījumiem.

"Tukums 2000"/TSS vienībai šīs ir debijas gads Latvijas augstākajā futbola līgā, komandai otrdien ar neizšķirtu 1:1 (1:1) pret Jūrmalas "Spartaks" vienību tiekot pie vēsturiskā pirmā punkta virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!