Latvijas uzbrucēja Aleksandra Čekulajeva rezultativitāte iekļauta starp desmit neparastākajiem 2011.gada futbola faktiem portāla "insidefutbol.com" versijā.

Narvas "Trans" komandu pārstāvošais Čekulajevs iekļuvis topa astotajā vietā.

Kā raksta autors, "domājot par pasaules labākajiem vārtu guvējiem, Aleksandrs Čekulajevs nav vārds, kas uzreiz nāk prātā". Tomēr portāls novērtējis Čekulajeva gūtos 46 vārtus 35 aizvadītajās spēlēs.

Līdzšinējais Igaunijas čempionāta rezultativitātes rekords piederēja Tarmo Nēmelo, kurš 2005.gadā izcēlās ar 41 precīzu sitienu.

Tomēr atgādināts, ka 25 gadus vecais Čekulajevs tagad sasniedzis jau divus rekordus, jo 2005.gadā viņš, pārstāvot Rīgas "Auda" komandu, Latvijas pirmās līgas čempionātā 30 spēlēs izcēlās ar 51 precīzu sitienu.

Zīmīgi, ka ar Latviju saistīts notikums iekļauts arī topa devītajā vietā - Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētās "Sion" komandas nebeidzamā un brīžiem kuriozā cīņa augstākās varas gaiteņos pret piešķirtajiem sodiem saistībā ar neievēroto aizliegumu iegādāties jaunus futbolistus.

Tikmēr par topa neparastāko notikumu atzīts japāņa Rujiro Uedas rekordtālais raidījums ar galvu vārtos. Gada nogalē Japānas otrās līgas spēlē Ueda ar galvu guva vārtus no 58,6 metru attāluma.

Zīmīgi, ka Ueda guva vārtus tikai mēnesi pēc tam, kad šķietami nepārspējamu rekordu sasniedza norvēģis Jūne Sāmuelsens, raidot bumbu vārtos ar galvu no 57 metru attāluma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!