Foto: F64
Starp personām, kuras Valsts policija aizturējusi aizdomās par futbola spēļu rezultātu manipulāciju mantkārīgos nolūkos, ir arī uz mūžu no Latvijas futbola diskvalificētais bijušais Daugavpils kluba "Dinaburg" prezidents Oļegs Gavrilovs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Kā ziņots, policija sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) un Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA) ir aizturējusi personu grupu, kas mantkārīgos nolūkos manipulējuši spēļu rezultātus. Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Dairis Anučins apstiprināja, ka aizturētie saistīti ar futbola klubu Daugavpils "Daugava".

Gavrilovs bija kluba "Dinaburg" prezidents un 2009.gadā aizdomās par spēļu sarunāšanu tika uz mūžu diskvalificēts no Latvijas futbola. Vēlāk "Dinaburg" apvienojās ar "Daugavu". Gavrilovs sastopams teju katrā "Daugavas" spēlē.

Agrāk "Dinaburga" un pēc tam "Daugava" ilgstoši tikušas saistītas ar iespējamu spēļu sarunāšanu gan vietējā, gan Eiropas līmenī. Šajā jautājumā LFF saņēmusi dažādus ziņojumus no UEFA un totalizatoru likmju monitoringa kompānijas "Federbet".

Pagājušā gada oktobrī plašu ažiotāžu radīja bijušais "Daugava" nigēriešu uzbrucējs Stenlijs Ibe, kurš apgalvoja, ka komandā ikviens zina, ka vairāku spēļu rezultāti bijuši sarunāti. Pēc viņa vārdiem, vienības trenerim un spēlētājiem tiek maksāts par spēlēšanu pēc Gavrilova pasūtījuma.

Portāls "Sportacentrs.com" vēsta, ka aizturētie ir arī "Daugavas" galvenais treneris Ivans Tabanovs no Moldovas, kā arī vienības futbolisti Aleksandrs Vlasovs un Jevgeņijs Kosmačovs.

Policija šodien rīkos preses konferenci, kurā informēs par noziedzīgās grupas darbībām un aizturēšanu. Preses konference notiks plkst.15 Valsts policijas galvenajā ēkā, Čiekurkalna 1. līnijā k-4, tajā piedalīsies Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un UEFA atbildīgais pārstāvis Urs Klusers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!