Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēlēšanu kongress risināsies 3. jūlijā, bet jautājums par kandidātu galējo sarakstu joprojām paliek atklāts un neatrisināts, informē LFF.

LFF valde 12. maija sēdē vienojās noteikt 3. jūliju kā LFF šīgada kongresa norises datumu. Sākotnēji kongress bija ieplānots 24. aprīlī, bet Covid-19 pandēmijas un valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa dēļ tas tika atlikts uz nenoteiktu laiku.

Otrdienas sēdē LFF valde arī iepazinās ar LFF Vēlēšanu komitejas pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar kandidātu atbilstības izvērtēšanu dalībai LFF valdes vēlēšanās, kuros noteikts, ka trīs kandidatūru atbilstības novērtēšanu LFF Vēlēšanu komiteja novirzījusi federācijai jeb tās valdei pašreizējā sastāvā.

Ņemot vērā, ka gan trīs Vēlēšanu komitejas vērtējumu nesaņēmušie kandidāti, gan abi Vēlēšanu komitejas atteikumus saņēmušie kandidāti vērsušies LFF Apelāciju komisijā, kā arī LFF valdes skatījumu, ka šāda lēmuma pieņemšana nav tās kompetencē ne no juridiskā, ne no ētiskā aspekta, LFF valde aicina Apelāciju komisiju pieņemt galīgo lēmumu attiecībā uz visu piecu personu atbilstību dalībai LFF valdes jaunā sastāva vēlēšanās.

Portāls "Delfi" vairākkārt informēja par bardaku saistībā ar LFF vēlēšanām. Riņķa dancis ap LFF vēlēšanām sākās pirms mēneša, kad LFF Vēlēšanu komiteja kā kandidātus reģistrēja tikai trīs cilvēkus (Andi Rozīti, Emīlu Latkovski un Viktoriju Mihaļčuku), kuri kandidēja uz vietu valdē, bet starp viņiem nebija neviena prezidenta un viceprezidenta amata kandidāta. Vēlāk "zaļo gaismu" saņēma vēl četras personas (Vadims Ļašenko (prezidenta amats), Olafs Pulks, Sergejs Kovaļovs (abi – viceprezidenta amats) un Nauris Mackevičs (valdes locekļa amats)), bet seši iesniedzēji (Sandis Ģirģens (prezidenta amats), Vladimirs Šteinbergs (viceprezidenta amats), Anastasija Kučinska, Guntars Indriksons, Jānis Apse un Jānis Engelis (visi - valdes locekļa amats)) taisnību meklēja Apelāciju komisijā.

Apelāciju komisija norādīja, ka Vēlēšanu komitejas lēmumi bijuši netaisnīgi, tomēr Vēlēšanu komiteja nesteidza uzreiz labot savas kļūmes. Pēc konsultācijām ar starpautiskām organizācijām (UEFA un FIFA) Vēlēšanu komiteja apstiprināja vēl vienu kandidatūru (Apsi), divas noraidīja (Kučinsku un Šteinbergu), bet trīs pieteikuma iesniedzēju (Ģirģena, Indriksona un Engeļa) likteni uzticēja LFF valdei (tā teikts LFF paziņojumā). Pēc pēdējā Vēlēšanu komitejas neskaidrā lēmuma visi pieci pieteikumu iesniedzēji (Kučinska, Šteinbergs, Ģirģens, Indriksons un Engelis) iesniedza prasības Apelāciju komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!