Šīs sezonas "Optibet" virslīgas čempionāta pēdējās vietas ieguvēja par tiesībām piedalīties 2022. gada virslīgas sacensībās pārspēlēs tiksies ar "Optibet" nākotnes līgas gaidāmās sezonas trešo spēcīgāko komandu, lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde. Tas līdz ar to nozīmē arī izmaiņas komandu skaitā, kas automātiski izcīnīs tiesības 2022. gadā pārcelties no nākotnes līgas uz virslīgu, ziņo LFF.

Izmaiņas virslīgas čempionāta reglamentā iniciētas pēc tam, kad noskaidrojies, ka 2021. gada sezonas sacensībās spēkiem mērojas astoņas komandas. Attiecīgais jautājums šonedēļ analizēts LFF valdē.

Pēc diskusijām LFF valde nolēma apstiprināt 2021. gada Latvijas virslīgas čempionāta reglamentā izmaiņas, kas nosaka, ka komanda, kas ieņems pēdējo vietu 2021. gada virslīgas čempionātā, divās pārspēlēs savā un pretinieku laukumā tiksies ar komandu, kas nākotnes līgas čempionātā ieņems trešo vietu. Līdztekus tam noteikts, ka vietu 2022. gada virslīgas čempionātā izcīnīs gaidāmās Nākotnes līgas sezonas pirmo divu vietu ieguvēji.

Šādas izmaiņas sacensību reglamentos noteiktas ar mērķi radīt apstākļus, lai 2022. gada sezonā virslīgas turnīrs atgrieztos pie desmit komandu dalības.

Saistībā ar esošo epidemioloģisko situāciju Latvijā un ierobežojumiem attiecībā uz sacensību organizēšanu, apstiprināti sekojoši grozījumi Latvijas sieviešu un meiteņu futbola čempionātu reglamentos:

  • Latvijas sieviešu futbola 1. līgā pagarināts iekšējo (ne starptautisko) spēlētāju pāreju logs līdz 2021. gada 1. aprīlim un vārdisko pieteikumu iesniegšana līdz 2021. gada 9. aprīlim;
  • Latvijas meiteņu futbola čempionātā pagarināts iepriekšējo pieteikumu iesniegšanas termiņš līdz 2021. gada 29. martam un vārdisko pieteikumu iesniegšanas termiņš līdz 2021. gada 30. aprīlim.

Savukārt, lai attīstītu "Optibet" nākotnes līgas čempionāta organizatorisko līmeni un atspoguļojuma kvalitāti, sacensībām izveidots savs komercreglaments, kas nosaka dažādas tehniskas un praktiskas atbildības sacensību organizēšanas procesā gan no klubu, gan no LFF puses. Čempionāta dalībnieki, ievērojot attiecīgas komercreglamenta prasības, sezonas beigās pretendē uz vienreizēju finansiālu atbalstu 1500 EUR apmērā katram klubam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!