Foto: LETA
Latvijas futbola virslīga maija sākumā publiskoja ideju par spēļu aizvadīšanu Lietuvā un Igaunijā, kur ir atviegloti dažādi noteikumi par publiskiem sporta pasākumiem. Tomēr Lietuvas Futbola federācija un Igaunijas Futbola asociācija portālam "Delfi" apliecināja, ka par šo ideju neko nav dzirdējušas, līdz ar to nevar pat komentēt šādas idejas realizēšanu.

"Ne Latvijas Futbola federācija, ne virslīgas pārstāvji ar mums nav sazinājušies, tāpēc mēs pat nevaram kaut ko izskatīt," portālam "Delfi" atbildēja Lietuvas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Stankevičs.

"Šajā jautājumā neviens no Latvijas nav sazinājies ar Igaunijas Futbola asociāciju. Ja pat būtu šāds jautājums, UEFA un FIFA noteikumi paredz, ka klubiem pašmāju līgas spēles jāaizvada savā valstī. Jāpiebilst, ka ceļošana šajā situācijā tikai paaugstina (Covid-19 izplatības) riskus," Igaunijas Futbola asociācijas viedokli pauda Sabiedrisko attiecību departamenta vadītājs Mihkels Uibolehts.

Portāls "Delfi" vērsās pie biedrības "Latvijas Futbola virslīga" izpilddirektora Aināra Dakšas un aicināja pirmdien, 18. maijā, viņu uz sarunu jebkurā laikā. Dakša atteicās no sarunas klātienē (ievērojot valstī noteikto distancēšanos) vai telefoniski un aicināja jautājumus iesūtīt rakstiski. Līdz pat otrdienas vakaram portāls "Delfi" atbildes nesaņēma, lai gan atkārtoti tika lūgts paust viedokli.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!