Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas futbola virslīgas 2021.gada sezonas priekšvakarā ir daudz neskaidrību ap Jūrmalas "Noah" dalību turnīrā.

Latvijas čempionāts futbolā sāksies šajā nedēļas nogalē un tajā grasās piedalīties deviņas komandas, tajā skaitā "Noah", taču ne tādā veidolā, kā janvārī pēc Armēnijas investoru piesaistes paziņoja jaunizveidotā vienība.

Janvārī "Noah" paziņoja, ka šogad plāno debitēt Latvijas futbola virslīgā, turklāt komandas ambīcijas ir spēlēt Eirokausos. Kluba paziņojumā bija teikts, ka ilgtermiņā plānots pilnvērtīgāk izmantot Latvijas jauniešu potenciālu, kā arī izveidot bērnu un jauniešu akadēmiju, kurā talantīgākie spēlētāji tiek līdz profesionāļu līmenim.

Sākotnējā iecere bija, ka jaunizveidotā komanda pārņems pirmās līgas čempiones Daugavpils "Lokomotiv" vietu Latvijas virslīgā. Klubs saņēma Latvijas Futbola federācijas (LFF) A licenci un Turcijā aizvadīja treniņnometni, pievienojot sastāvam daudzus pazīstamus pašmāju futbolistus, kā arī ārzemju spēlētājus.

Nedēļas nogalē Krievijas interneta portāls "Sport24.ru" ziņoja, ka komandu pametuši armēņu investori un nolīgtais treneris Viktors Bulatovs. Latvijas vienība nomainījusi valdi un par pilnvaroto personu - ģenerāldirektoru - kļuvis futbola kluba Daugavpils "Lokomotiv" vadītājs Aleksandrs Jakubovskis.

Kā askaidroja LFF Sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Saļņikovs, LFF pieprasījusi no jaunās komandas vadības informāciju, kāpēc ir mainījusies valde un kāds būs finansiālais nodrošinājums gaidāmajā sezonā.

"Pagaidām gatavojamies aizvadīt čempionātu ar deviņām komandām, kā tas bija līdz šim. Līdz 10.martam gaidām no kluba pieprasīto informāciju. Pagaidām nav nekādu indikāciju, ka tas nespēlēs virslīgā. Pēc investoru maiņas no kluba esam atkārtoti pieprasījuši informāciju, ka tam šajā sezonā būs pieejami nepieciešamie 150 000 eiro - minimālā summa, kas atrunāta klubu licencēšanas noteikumos," stāstīja Saļņikovs.

Ņemot vērā sacensību reglamentu, komanda nosaukumu varēja mainīt līdz 1.februārim, tāpēc pagaidām tas palicis nemainīgs. Lai gan klubs savā nosaukumā nes Jūrmalas vārdu, tas šosezon mājas spēles grasās aizvadīt Rīgā un Tukumā.

Pagaidām nav skaidrības arī par komandas sastāvu, jo noprotams, ka ārzemju spēlētāji ir pametuši vienību. Viens uzrunātajiem ārvalstu futbolistiem norādīja, ka neko nevar komentēt saistībā ar "Noah" pamešanu.

Tāpat holdings "Noah" savos komunikācijas kanālos līdz šim brīdim nav skaidrojis savu motivāciju pamest Latvijas klubu.

Holdingā "Noah" ietilpst pašreizējā Armēnijas kausa ieguvēja un līgas vicečempione Erevānas "Noah", kā arī 1904.gadā dibināts Itālijas klubs "Siena".

Turcijas nometnē Jūrmalas komandas sastāvā bija tādi Latvijā zināmi spēlētāji kā Kaspars Ikstens, Alans Siņeļņikovs, Daniils Ulimbaševs, Anastasijs Mordatenko, Vladislavs Kurakins, Rendijs Šibass, Aleksejs Grjaznovs un Gļebs Kļuškins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!