Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Pasaules futbola sabiedrība zaudējusi vēl vienu izcilu bijušo futbolistu – 64 gadu vecumā mūžībā aizgājis viens no visu laiku izcilākajiem Itālijas futbolistiem, Pasaules kausa un "Zelta bumbas" ieguvējs Paolo Rosi, vēsta Itālijas mediji.

Rosi sieva sociālajos tīklos ievietojusi pāra kopīgo bildi un ierakstījusi "Per Sempre" ("Mūžīgi"). Ģimene neatklāj nāves iemeslu, bet itāļu mediji vēsta, ka Rosi cīnījies ar plaušu vēzi.

1982. gadā Rosi kopā ar Itālijas futbola izlasi triumfēja Pasaules kausā, otrajā kārtā uzvarot "nāves grupā" ar Brazīliju un Argentīnu, kurā toreiz spēlēja nesen mūžībā aizgājušais Djego Maradona. Brazīlijas vārtos Rosi iesita trīs vārtus (itāļi uzvarēja ar 3:2), pusfinālā Itālija uzvarēja Poliju, bet finālā ar 3:1 tika sakauta Vācijas Federatīvas republikas (VFR) izlase.

Rosi par izcilo sniegumu 1982. gada Pasaules kausa finālturnīrā saņēma "Zelta bumbu" kā turnīra labākais spēlētājs, kļuva par sacensību labāko vārtu guvēju, kā arī saņēma "Ballon d'Or" kā Gada labākais futbolists Eiropā.

Rosi iekļauts 20. gadsimta pasaules futbola izcilību sarakstā "World Soccer" versijā.

Itālijas izlases rindās viņš 48 spēlēs guva 20 vārtus, bet klubu karjeras laikā spēlējis "Juventus", "Como", "Vicenza", "Perugia", "AC Milan" un "Verona". "Juventus" rindās viņš divas reizes kļuva par Itālijas čempionu, izcīnīja UEFA Eiropas kausu un UEFA kausa ieguvēju kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!