Foto: FIBA

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" otrdien nespēlēja pareizi aizsardzībā, jo īpaši pret "Iberostar Tenerife" komanda atslēgas spēlētājiem, pēc zaudējuma secina rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka Rīgas komanda otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra 13. spēlē viesos ar rezultātu 59:92 (19:22, 8:22, 16:31, 16:17) piekāpās Spānijas klubam "Iberostar Tenerife".

"Šodien pretinieki bija krietni labāki. Novēlu viņiem sasniegt visus mērķus šajā sezonā. Iesākām ne pārāk labi, taču pirmās ceturtdaļas beigās nedaudz atspēlējāmies. Nespēlējām pareizi aizsardzībā, jo īpaši pret pretinieku atslēgas spēlētājiem, piemēram, metēju Sasu Salinu. Viņš dažu minūšu laikā iemeta vairākus tālmetienus, un bija grūti divreiz atspēlēties," preses konferencē stāstīja Gailītis.

Pēc pirmā puslaika viesiem bija 17 punktu deficīts, taču otrā puslaika ievadā Salins trīs minūšu laikā trāpīja trīs trīspunktniekus, kā arī izprovocēja pārkāpumu vēl viena tālmetiena laikā. Trāpot divus no trim soda metieniem, Somijas izlases basketbolists jau panāca rezultātu 58:34.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Ksavjers Temss, kurš atzina, ka nākamajā treniņā būs jāsanāk kopā un jāmācās no zaudējuma.

"VEF Rīga" FIBA Čempionu līgā debitēja ar uzvaru, bet nākamajās 12 cīņās cieta neveiksmes, tajā skaitā pirmajā aplī mājās ar rezultātu 64:68 atzīstot "Iberostar" pārākumu. Pretiniekiem veicies krietni labāk, ar bilanci 11-2 ieņemot pirmo vietu grupā.

"VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015. gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!