Foto: Reuters/Scanpix/LETA

No Anglijas premjerlīgas futbola kluba Mančestras "United" amatiem aizgājuši komandas galvenais skauts Džims Lavlors un starptautiskās selekcijas vadītājs Marsels Bouts.

Šie ir pirmie soļi, kas notikuši klubā pirms vasarā, visticamāk, gaidāmās komandas pārbūves.

"United" otrdien leģendārajā duelī pret "Liverpool" piedzīvoja zaudējumu ar 0:4. Spēlē bija novērojamas izteiktas atšķirības klubu konkurētspējas līmeņos.

Mančestras kluba pagaidu treneris Ralfs Rangniks pēc mača teica, ka "United" būs nepieciešami pat desmit jauni spēlētāji, lai pietuvotos kvalitātē premjerlīgas vadošajām komandām.

Trešdien tika paziņots par izmaiņām personāla atlases komandā. Gan 16 gadus klubā pavadījušais Lavlors, gan Bouts, kurš Mančestras vienībai pievienojās 2014.gadā, aizgājuši no komandas.

Spēlētāju piesaistīšana ir norādīta kā viena no galvenajām problēmām, kāpēc "United" pēdējos piecos gados nav izcīnījusi nevienu trofeju. Titulus nav palīdzējis izcīnīt arī tas, ka Mančestras klubs ir bijis viens no lielākajiem tērētājiem transfēru tirgū.

Paredzams, ka tuvāko dienu laikā par kluba jauno galveno treneri tiks apstiprināts pašreizējais Amsterdamas "Ajax" stūrmanis Ēriks ten Hāgs.

Rangniks uzsvēra to, ka jaunajam trenerim ir jāiegūst nepieciešamie spēlētāji viņa futbola stilam. "Pirms parakstām spēlētājus, jāzina, kādu futbolu treneris vēlas spēlēt. Un tad nepieciešams iegūt spēlētājus, kas atbilst šim profilam," pēc zaudējuma Liverpūles vienībai teica Rangniks.

Anglijas premjerlīgas tabulā "United" ieņem sesto vietu, no ceturtās vietas, kas dotu iespēju spēlēt Čempionu līgas grupu turnīrā, atpaliekot par trīs punktiem. Mančestras vienība gan aizvadījusi par attiecīgi vienu un divām spēlēm vairāk nekā tiešie konkurenti Totenhemas "Hotspur" un Londonas "Arsenal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!