Foto: facebook.com/rigafootballclub

Galveno treneri Jevgēņiju Perevertailo spēles dienā atlaidusī ambiciozā "Riga" komanda svētdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā ar 0:2 (0:0) zaudēja "Ventspils" komandai.

Jau ziņots, ka "Riga" svētdien vēstīja, ka pēc abpusējas vienošanās lauzusi līgumu ar Perevertailo. Šādu lēmumu kluba vadība pieņēma pēc neveiksmīgās pēdējās spēles Latvijas virslīgā, kurā "Riga" viesos ar 1:2 zaudēja "Liepāja"/"Mogo" komandai.

Tikmēr svētdien aizvadītajā cīņā galvaspilsētas komandu jau vadīja slovēņu speciālists Slaviša Stojanovičs, kurš savulaik ir bijis arī Slovēnijas izlases galvenais treneris.

Svētdien aizvadītajā cīņā izšķirošais bija "Riga" pussarga Oļega Laizāna noraidījums spēles 61.minūtē. Paliekot mazākumā rīdzinieki nespēja izturēt "Ventspils" spiedienu, ielaižot divus vārtus.

Abas reizes izcēlās ventspilnieku leģionārs Aijeguns Tosins no Nigērijas, kurš precīzi sita spēles 71. un 80.minūtē.

"Riga" komandai šis virslīgā bija otrais zaudējums nedēļas laikā.

Patlaban 47 gadus vecais Stojanovičs Slovēnijas izlases galvenā trenera amatā bija no 2011.gada oktobra līdz 2012.gada decembrim. Tāpat viņš ir trenējis tādus klubus kā Belgradas "Crvena Zvezda" un Beļģijas vienību "Lierse", savukārt pirms pievienošanās "Riga" komandai viņš strādāja ar Ķīnas vienību Čančuņas "Yatai".

Virslīgā abas komandas šosezon savā starpā bija tikušās divas reizes un abos gadījumos mači beidzās bez gūtiem vārtiem. Vienības savstarpēju dueli aizvadīja arī maijā notikušajā Latvijas kausa finālā, kad uzvaru pēcspēles sitienu sērijā izcīnīja ventspilnieki.

Pēdējos astoņos virslīgas mačos "Riga" tikusi tikai pie divām uzvarām, kamēr "Ventspils" komandai šī bija otrā uzvara pēc kārtas.

Vēstīts, ka citā svētdien aizvadītajā spēlē valsts čempioni Jūrmalas "Spartaks" viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) vienību, nostiprinoties turnīra tabulas līderpozīcijā.

Uzvarētājiem vārtus guva Ingars Sarmis Stuglis un Jevgēņijs Kozlovs, palīdzot "Spartakam" virslīgā pārtraukt trīs neizšķirtu sēriju, ja neskaita anulēto spēli pret no turnīra izslēgto "Babīte"/"Dinamo" vienību.

Stuglis spēles 44. minūtē izmantoja Kozlova piespēli un no soda laukuma raidīja bumbu pretinieku vārtu tuvējā stūrī, savukārt pats Kozlovs izcēlās 57.minūtē, kad bija precīzs sitot no asa leņķa.

Jūrmalas komandai virslīgā šī bija pirmā spēle kopš 22. jūnija.

Pie jūrmalnieku stūres šajā mačā debijas spēli aizvadīja slovāku speciālists Jozefs Vukušičs, kurš stājies poļu trenera Mareka Zuba vietā. Karjeras laikā 52 gadus vecais slovāks stūrējis vienības Slovākijā, Vācijā, Lībijā, Dienvidāfrikas Republikā un Kazahstānā, kā arī bijis Slovākijas U-21 izlases galvenā trenera asistents.

Tikmēr Zubs, kurš pārcēlās uz Baltkrievijas čempionāta līdervienību Soļigorskas "Šahtar", "Spartaku" atstāja pēc tās izstāšanās no UEFA Čempionu līgas, kur otrajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā ar 1:2 nācās kapitulēt Kazahstānas čempionei "Astana".

"Spartaks" šosezon savstarpējos dueļos ar "Metta"/LU uzvarēja trešo reizi, jo pirmajā aplī turpat Hanzas vidusskolas laukumā jūrmalnieki guva uzvaru ar 4:2, bet pēc tam savā laukumā svinēja vēl vienu panākumu ar 1:0.

Savukārt šīs kārtas turpinājumā pirmdien "Jelgava" uzņems "Liepāju"/"Mogo".

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 25 punktiem 12 mačos ir "Spartaks", kam ar 20 punktiem 13 cīņās seko "Liepāja"/"Mogo" un "Riga", bet "Jelgavai" ir 17 punkti 12 mačos.

Tālāk ar 17 punktiem seko "Ventspils", kas par punktu apsteidz RFS futbolistus, bet turnīra tabulu ar deviņiem punktiem noslēdz "Metta"/LU.

Jau ziņots, ka virslīgas astotā komanda "Babīte"/"Dinamo" pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm ir izslēgta no virslīgas un kausa izcīņas, turklāt visu maču rezultātu ar šīs komandas līdzdalību tika anulēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!