Foto: AFP/Scanpix
"Clericus Cup" jeb Garīdznieku kausa izcīņas finālā, kas šajā nedēļas nogalē risināsies Romā, tiksies divu pazīstamāko ordeņu – dominikāņu un jezuītu – universitāšu futbola izlases, ziņo Vatikāna radio.

Turnīrs risinās jau piekto gadu, bet pirmoreiz finālā ir iekļuvusi dominikāņu universitātes komanda "Angelicum", kas ir arī turnīra debitanti, raksta "RIA Novosti".

Šāgada Garīdznieku kausa izcīņa veltīta pāvesta Jāņa Pāvila II piemiņai. Turnīra rīkotājs Masimo Akīni uzsver, ka svētīgais pāvests bijis labākais sportista-kristieša piemērs – viņam piemitusi "dziļa ticība, apustuliska drosme, evaņģēlisks radikālisms un patika sportot". Jānis Pāvils II jaunībā bijis futbola vārtsargs.

Garīdznieku kausa izcīņas noteikumi nedaudz atšķiras no FIFA noteikumiem. Mačs sastāv no diviem puslaikiem, bet katrs ilgst 30 minūtes. Tiesnesis bez dzeltenās un sarkanās kartītes var parādīt arī zilo, kas noraida spēlētāju no laukuma uz piecām minūtēm.

Šāgada kausa izcīņā piedalījās vairāk kā 300 Romas semināristu un mācītāju no dažādām valstīm. Turnīra galvenā sensācija bija favorītu, komandas "Pestītāja māte" ("Redemptoris Mater ") netikšana finālā. Šī komanda iepriekš trīsreiz triumfējusi Mācītāju kausā.

Pirmais oficiālais futbola mačs Vatikānā notika 1947. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!