Foto: F64

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Edgars Gauračs ar gūtiem vārtiem debitējis Krievijas pirmās līgas komandas Maskavas "Torpedo" rindās.

"Torpedo" pirmssezonas pārbaudes spēlē ar rezultātu 1:0 izbraukumā uzvarēja Bulgārijas U-21 valstsvienību, un Gauračs šajā mačā guva vienīgos vārtus.

Kā ziņots, Gauračs ar "Torpedo" komandu noslēdzis līgumu uz divām sezonām.

Aizvadītajā sezonā "Torpedo" ieņēma astoto vietu pirmās līgas kopvērtējumā.

Pats Gauračs pagājušo sezonu aizvadīja citā Krievijas pirmās līgas komandā Krasnojarskas "Jeņisej", kas noslēguma kopvērtējumā ierindojās desmitajā pozīcijā. Sezonas laikā viņš izcēlās ar pieciem precīziem sitieniem 33 spēlēs.

24 gadus vecais Gauračs savu karjeru sāka Rēzeknes vienībā "Dižvanagi", bet turpinājumā vairākas sezonas pārstāvēja Itālijas komandu "Ascoli". Pēc tam viņš kopā ar Latvijas komandu "Ventspils" startēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, vēlāk uz pusgadu tika izīrēts vienam no spēcīgākajiem Rumānijas klubiem Bukarestes "Rapid", bet pirms došanās uz Krieviju viņš pārstāvēja Moldovas vienību Tiraspoles "Šeriff", kuras sastāvā arī spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Latvijas izlasē Gauračs aizvadījis desmit spēles, kuru laikā guvis trīs vārtus. Pirmos precīzos sitienus valstsvienībā viņš izpildīja šī mēneša sākumā notikušajā Baltijas kausā, kad pusfināla cīņā divreiz bija precīzs pret Lietuvu, bet vēlāk finālā guva vārtus arī cīņā ar Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!