Foto: F64

Latvijas futbola uzbrucējs Edgars Gauračs uz pārbaudes laiku pievienojies Šveices komandai "Aarau", turklāt jau pirmajā mačā guvis vārtus, vēsta vienība.

Gauračs pagājušajā ziemā atstāja Krievijas pirmās līgas komandu Maskavas "Torpedo", pievienojoties Latvijas vienībai Jūrmalas "Spartaks". Kā vienu no aiziešanas iemesliem Gauračs izteica vēlmi tikt pie regulāras spēļu prakses, lai varētu atgriezties Latvijas izlasē.

"Aarau" komandā jau kopš pagājušā gada janvāra spēlē arī Latvijas izlases aizsargs Nauris Bulvītis un pagājušajā sezonā viņš palīdzēja vienībai kopvērtējumā ieņemt devīto vietu desmit komandu konkurencē, pēdējā kārtā piekāpjoties vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētajai "Sion".

Sestdien aizvadītajā pārbaudes spēlē "Aarau" nospēlēja neizšķirti 2:2 ar otrās līgas komandu "Wohlen", bet rezultātu atklāja tieši Gauračs. Šajā mačā gan Gauračs, gan Bulvītis nospēlēja pirmās 45 minūtes.

Šīs sezonas pirmajā pusē Latvijas virslīgā Gauračs 13 spēlēs guvis 11 vārtus, kas "Spartaks" komandai ļauj ieņemt samērā stabilu sesto vietu kopvērtējumā.

Gauračs uz Maskavas "Torpedo" pārgāja 2012.gada vasarā, bet pirms tam spēlēja citā Krievijas pirmās līgas komandā Krasnojarskas "Jeņisej".

Šobrīd 26 gadus vecais Gauračs savu karjeru sāka Rēzeknes vienībā "Dižvanagi", bet turpinājumā vairākas sezonas pārstāvēja Itālijas komandu "Ascoli". Pēc tam viņš kopā ar Latvijas komandu "Ventspils" startēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, vēlāk uz pusgadu tika izīrēts vienam no spēcīgākajiem Rumānijas klubiem Bukarestes "Rapid", bet pirms došanās uz Krieviju viņš pārstāvēja Moldovas vienību Tiraspoles "Šeriff", kuras sastāvā arī spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Latvijas izlasē Gauračs aizvadījis 20 spēles, kuru laikā guvis piecus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!