Foto: F64

Latvijas futbolists Edgars Gauračs kļuvis par Latvijas futbola čempionvienības Jūrmalas "Spartaks" ģenerāldirektoru, pastāstīja kluba prezidents Spartaks Melkumjans.

Gauračs ģenerāldirektora pienākumu pildīšanu savienos ar futbolista karjeru, jo viņš joprojām ir "Spartaka" kapteinis. To, ka viņam jaunais amats netraucēs futbolista karjerai, patlaban 29 gadus vecais sportists apliecināja sestdien, ar vārtu guvumu palīdzot Jūrmalas komandai "SynotTip" Latvijas virslīgas desmitās kārtas spēlē cīnīties neizšķirti 1:1 ar ambiciozo "Riga" komandu.

"Lēmumu iecelt Gauraču ģenerāldirektora amatā pieņēmām, jo mums klubā līdz šim tāda nebija, bet man vienam ar visiem pienākumiem tikt galā nebija viegli," skaidroja "Spartaka" prezidents Melkumjans. "Citām komandām vadošajos amatos ir vairāki cilvēki, kamēr mums tā nebija, tāpēc ir labi, ka bija cilvēks, kuram es varu uzticēties."

Gaurača pienākumi ģenerāldirektora amatā būs saistīti gan ar "Spartaka" pirmo komandu, veicot arī sastāva komplektāciju, gan ar futbola akadēmijas darbību, norādīja Melkumjans.

Tikmēr pats Gauračs intervijā portālam "life.ru" sacījis, ka piedāvājumu kļūt par kluba ģenerāldirektoru pieņēmis bez lielas svārstīšanās. "Turpināšu spēlēt, taču priecājos, ka varu klubam palīdzēt arī šādā veidā. Tagad no rīta līdz vakaram es esmu iekšā darbā," sacīja futbolists

"Spartakam" Gauračs pievienojās 2014. gadā, taču pēc tam tika izīrēts Šveices klubam "Aarau", kā arī pērn sezonas pirmo pusi uz īres tiesībām aizvadīja "Liepājā", taču tad atgriezās Jūrmalas klubā, palīdzot vienībai pirmo reizi savā vēsturē triumfēt valsts čempionātā.

Kaut pērnais triumfs "Spartaka" komandai bija ļoti negaidīts, arī šosezon vienība rāda sekmīgu sniegumu un ar 21 punktu desmit spēlēs atrodas kopvērtējuma līderpozīcijā, tuvāko konkurenti "Liepāja"/"Mogo" apsteidzot par diviem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!