Foto: F64

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Edgars Gauračs uz pārbaudes laiku pievienojies Polijas spēcīgākās līgas komandai Zabžes "Gornik", vēsta vienības mājaslapa.

Jau vēstīts, ka jūlija sākumā "Gornik" vienībai pievienojās arī latviešu vārtsargs vārtsargs Pāvels Šteinbors.

Gauračs iepriekšējo sezonu aizvadīja Krievijas pirmās līgas (otrā spēcīgākā) komandas Maskavas "Torpedo" rindās, kur, aizvadīdams 21 spēli, latviešu futbolists guva trīs vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles.

Pirms tam viņš spēlēja citā šīs līgas komandā Krasnojarskas "Jeņisej".

Šobrīd 25 gadus vecais Gauračs savu karjeru sāka Rēzeknes vienībā "Dižvanagi", bet turpinājumā vairākas sezonas pārstāvēja Itālijas komandu "Ascoli". Pēc tam viņš kopā ar Latvijas komandu "Ventspils" startēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, vēlāk uz pusgadu tika izīrēts vienam no spēcīgākajiem Rumānijas klubiem Bukarestes "Rapid", bet pirms došanās uz Krieviju viņš pārstāvēja Moldovas vienību Tiraspoles "Šeriff", kuras sastāvā arī spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Savukārt Latvijas izlases sastāvā Gauračs nospēlējis 18 mačus, kuru laikā guvis piecus vārtus.

"Gornik" iepriekšējā sezonā ierindojās čempionāta piektajā vietā ar izcīnītiem 43 punktiem 30 mačos, no iekļūšanas Eirokausos atpaliekot vien četrus punktus.

Kā ziņots, šo sezonu Polijā pavadīja arī Latvijas izlases pussargs Artis Lazdiņš, kurš pārstāvēja Glivices "Piast". Viņa pārstāvētā vienība sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā un kvalificējās Eirokausiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!