Foto: Reuters/Scanpix/LETA

UEFA Čempionu līgā futbolā astotdaļfināla pirmajā spēlē trofejas glabātāja Madrides "Real" viesos ar 5:2 (2:2) uzvarēja "Liverpool", kaut gan dueļa laikā atradās iedzinējos ar 0:2.

Abas komandas iepriekšējā sezonā spēlēja Čempionu līgas finālā - tajā ar 1:0 uzvarēja Madrides "Real". Savukārt otrdien spāņi nodemonstrēja savu čempionu rūdījumu. Uzvarētājs astotdaļfināla cīņās gan tiek noteikts divu spēļu summā. Atbildes mačs šajā pārī būs 15. martā.

"Liverpool" pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē Eirokausu mačā savā laukumā ielaida piecus vārtus. Līdz šim pretinieki nebija iesituši vairāk par trim.

Mājiniekiem otrdienas cīņa gan sākās ļoti labvēlīgos toņos, jo jau ceturtajā minūtē lielisku Muhameda Salāha piespēli soda laukumā bumbu ar papēdi vārtos raidīja Darvins Nunjess, bet desmit minūtes vēlāk "Real" vārtsargs Tibo Kurtuā pieļāva rupju kļūdu - viņš ar kājām neveikli apstrādāja bumbu, pie tās piesteidzās Salāhs, kurš panāca 2:0.

Tomēr Madrides "Real" atspēlējās ātri. 21. minūtē nelielu soloreidu kreisajā malā veica Vinisiuss Žuniors, kurš ar spēcīgu sitienu tālajā stūrī guva pirmos viesu vārtus. Savukārt 36. minūtē viņš bija precīzs vēlreiz, taču arī šoreiz liktenīga bija vārtsarga kļūda - saņēmis piespēli no partnera, Alisons sita bumbu prom, taču trāpīja tieši pa Žunioru, spēles galvenajam priekšmetam nonākot vārtos.

Pēc aizraujoša pirmā puslaika rezultāts bija 2:2, bet Madrides "Real" lieliski uzsāka otrās 45 minūtes. Divas minūtes pēc spēles atsākšanās soda laukumā pēc centrējuma naskākais bija Eders Militau. Jau 55. minūtē rezultāts kļuva 4:2 par labu Spānijas klubam, kad savus pirmos vārtus šīs sezonas Čempionu līgā ar rikošeta palīdzību guva Karims Benzemā, kurš pērn ar 15 goliem bija sacensību labākais snaiperis. Nedaudz vēlāk viņš guva arī savus otros vārtus - "Liverpool" pazaudēja bumbu, un francūzis pretuzbrukumā tika galā ar vairākiem spēlētājiem, tostarp eleganti apspēlēja Alisonu.

Turpinājumā vārtu gūšanas iespēju bija maz, un komandas šķietami bija samierinājušās ar rezultātu. "Liverpool" tādējādi kļuvusi par pirmo komandu Čempionu līgas vēsturē, kas pēc divu vārtu vadības iegūšanas maču zaudējusi ar trīs vārtus starpību.

Vēl otrdien šosezon ražīgi spēlējošā "Napoli" viesos ar 2:0 (1:0) uzveica Frankfurtes "Eintracht".

Spēles 36.minūtē izdevību 1:0 panākt neizmantoja Kviča Kvarachelija, kura izpildīto 11 metru soda sitienu veiksmīgi neitralizēja Kevins Traps. Toties četras minūtes vēlāk pēc Irvinga Losano piespēles pretuzbrukumu sekmīgi noslēdza Viktors Osimhens.

Vēl lielākās nepatikšanās "Eintracht" nonāca 58.minūtē, kad Kolo Muanī neveiklā epizodē trāpīja pretiniekam pa kāju, kas tika vērtēts kā rupjš pārkāpums un franču uzbrucējs tika noraidīts no laukuma, tādējādi nevarēs piedalīties atbildes mačā.

Septiņas minūtes vēlāk Kvarachelija soda laukumā attapīgi ar papēdi atspēlēja bumbu Džovanni di Lorenco, kurš nostiprināja neapoliešiem vadību.


Atbildes spēles norisināsies pēc trīs nedēļām, uzvarētājām divu maču summā iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Trešdien astotdaļfināla pirmās kārtas noslēgumā Milānas "Inter" mājās tiksies ar "Porto" un "Leipzig" savā laukumā cīnīsies ar Mančestras "City".

Pagājušajā nedēļā Lisabonas "Benfica" ar 2:0 pieveica "Club Brugge", Dortmundes "Borussia" ar 1:0 uzvarēja Londonas "Chelsea", kā arī ar tādiem pašiem rezultātiem "AC Milan" bija pārāka pār Totenhemas "Hotspur" un Minhenes "Bayern" guva virsroku pār Parīzes "Saint-Germain".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!