Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) neplāno atsaukt savu kandidatūru uz Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatu, lai gan valstī šobrīd ir izsludināts ārkārtējs stāvoklis.

Ģirģens martā bija plānojis doties gandrīz trīs nedēļu ilgā atvaļinājumā, tomēr Covid-19 pandēmijas raisītā krīze lika mainīt plānus, un viņš atgriezās darbā. Iekšlietu ministrs gan paspēja savākt nepieciešamo skaitu LFF biedru parakstu, lai varētu pieteikt savu kandidatūru LFF prezidenta amatam.

Kopā ar Ģirģenu uz LFF prezidenta amatu vēl kandidē telpu futbola aktīvists Vadims Ļašenko, kurš saņēmis vairāk nekā 100 biedru atbalstu. LFF prezidenta vēlēšanas bija plānotas 24. aprīlī, tomēr ārkārtējās situācijas apstākļos vēlēšanu kongress atlikts uz nenoteiktu laiku.

"Varu apstiprināt, ka biju iesniedzis jau pieteikumu uz LFF prezidenta amatu. Skaidrs, ka ikdiena saistās ar krīzes mazināšanu, aktīvu darbu valdībā. Diezgan ilgu laiku pildīju ekonomikas ministra pienākumus. Kā redziet, lēmumi ir pieņemti, Ministru kabineta noteikumi pieņemti, nevar teikt, ka nevaru kaut ko izdarīt. Bet prioritāte ir pandēmijas mazināšana," raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" teica Ģirģens. "Esmu pieteicis kandidatūru."

Sarunas gaitā Ģirģens norādīja uz jaunāko informāciju par notiekošo LFF – federācija zaudēšot sabiedriskā labuma statusu. "Bija publiska informācija, ka LFF zaudēs sabiedriskā labuma statusu, kas tikai apliecina manas norādes, ka tur, manuprāt, notiek finanšu līdzekļu izšķērdēšana."

Ģirģens piebilda, ka savu darbu veic pēc labākās sirdsapziņas un Latvijas futbols varētu būt viena no sfērām, kurā viņš varētu daudz ko paveikt.

Sarunā ar Jāni Domburu iekšlietu ministrs asi nosodīja Latvijas virslīgas futbola kluba "Ventspils" rīcību, ārkārtējās situācijas laikā sarīkojot treniņspēli ar tiesnešu klātbūtni. "Nē, nedrīkstēja (spēlēt). Mēs runājam, ka ir jāievēro sociālā distancēšanās. Te vajadzēja veikt kontroles pasākumus un, kad būtu beiguši (spēli), piemērot atbilstoši administratīvos sodus. Nosodu šādu futbola kluba "Ventspils" rīcību, jo tas ir ne tikai ārkārtas situācijas ierobežojumu pārkāpums, bet viņi arī riskē ar savu spēlētāju veselības stāvokli."

Pilnu "Delfi TV ar Jāni Domburu" raidījuma ar Sandi Ģirģenu ierakstu skatieties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!