Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta Kaspara Gorkša oponents Vadims Ļašenko sociālajā tīklā "Facebook" otrdien publicējis nelegāli ierakstīto LFF valdes sēdes fragmentu.

Ļašenko pēdējās nedēļās aktīvi iestājies pret Gorkšu, un viņš apzinājis LFF biedus, kuri arī ir neapmierināti ar LFF prezidentu. Tāpēc 28. februārī pēc 21 biedra iesniegtas prasības tiks sasaukts ārkārtas kongress. Pats Gorkšs norādīja, ka opozīcijas apvērsuma centienus saista ar nebijušām pārmaiņām Latvijas futbolā, jo "2018. gadā notikusi vecās sistēmas laušana".

Viens no opozīcijas pārmetumiem ir, ka 2019. gada LFF budžets apstiprināts ar ievērojamu deficītu, ko pats Gorkšs un LFF ģenerālsekretārs allaž nolieguši. Tagad Ļašenko publicējis LFF valdes sēdes audio ierakstu, kurā tiek runāts par šo tēmu. Tiesa, Pukinsks preses konferencē pirmdien norādīja ka runas par lielo deficītu neesot patiesas, jo budžeta deficīts gada laikā tiks "aizlāpīts". Kā norādīja Pukinsks, šogad būtiski - par vienu miljonu - deficīts salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir samazināts.

Šo situāciju sarežģī tas, ka Ļašenko publicētie ieraksti ir iegūti nelegāli, jo tad vēl LFF valdes sēdes netika ierakstītas, līdz ar to sēdes dalībnieki nebija informēti par to, ka tiek fiksēts viņu teiktais.

Savukārt LFF vadība atturējās komentēt audio ierakstus, jo tie, iespējams, veikti kādā no budžeta apspriešanas stadijām, kad, iespējams, nebija veikts pilns ieņēmumu plānu apkopojums vai bija apkopotas visas vēlmes no LFF struktūrvienībām pirms izdevumu optimizācijas.

"15. janvārī apstiprinātais budžets ir kopīgs lēmums par sabalansētu futbola attīstību. Aicinām oponentus publiskos paziņojumos balstīties uz faktiem. Šajā gadījumā - apstiprinātiem dokumentiem," teikts LFF paziņojumā.

Gorkšs LFF prezidenta amatā strādā kopš 2018. gada aprīļa, kad viņš vēlēšanās pārspēja tieši Ļašenko un Krišjāni Kļaviņu. Viņš amatā tika ievēlēts uz diviem gadiem, nomainot iepriekšējo prezidentu Gunti Indriksonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!