Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Divu vārtu pārsvaru Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta spēlē sestdien nenosargāja Latvijas aizsarga Kaspara Gorkša pārstāvētā "Reading" komanda, kas izbraukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (2:0) ar Svonsī "City" vienību.

Gorkšs, kā ierasts, laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Pirmajā puslaikā "Reading" ieguva divu vārtu pārsvaru, kad precīzi bija krievu uzbrucējs Pāvels Pogrebņaks un īru uzbrucējs Noels Hants, tomēr otrā puslaika beigu daļā ar septiņu minūšu intervālu 2:2 panāca spānis Miču un Veins Rūtledžs.

Pēc šīs spēles premjerlīgas kopvērtējumā "Reading" ar trim punktiem sešās cīņās pakāpās uz 17.vietu, bet līdervienība ar 19 punktiem septiņās spēlēs ir Londonas "Chelsea", kas sestdien 4:1 (3:1) savā laukumā pārspēja Norvičas "City".

Otrajā vietā ar 15 punktiem tikmēr atrodas Mančestras "City" komanda, kas ir pašreizējā premjerlīgas čempione, bet trešo pozīciju ar 14 punktiem ieņem Liverpūles klubs "Everton".

Mančestras "City" sestdien ar 3:0 (1:0) savā laukumā uzvarēja "Sunderland", bet "Everton" izbraukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:2) ar Vīganas "Athletic".

Kā ziņots, Gorkšs ir pirmais Latvijas spēlētājs nepilnu astoņu gadu laikā, kurš devies laukumā premjerlīgas spēlēs. Neviens Latvijas futbolists premjerlīgas mačā nebija piedalījies kopš 2004./2005.gada sezonas, kad "Southampton" komandu pārstāvēja Marians Pahars, tomēr viņš cīnījās ar daudzām traumām.

Gorkša pārstāvētā "Reading" komanda pagājušajā sezonā triumfēja Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - turnīrā, tādējādi nodrošinot vietu šīs sezonas premjerlīgas čempionātā.

"Reading" komandai premjerlīgā atgriezusies pēc četru sezonu pārtraukuma.

Gorkšs "Reading" komandai pievienojās neilgi pēc pagājušās sezonas sākuma, kad viņu pārdeva premjerlīgas vienība Londonas "Queens Park Rangers" (QPR). Zīmīgi, ka pirms tam Gorkšs palīdzēja arī QPR komandai sasniegt premjerlīgu, tomēr nākamās sezonas sākumā viņš vienībai izrādījās lieks.

Aizvadītajā sezonā Gorkšs "Reading" sastāvā piedalījās 42 spēlēs, gūstot trīs vārtus.

Pievienojoties "Reading", ar 31 gadus veco Gorkšu tika noslēgts līgums uz trijiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!