Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbola izlases aizsarga un kapteiņa Kaspara Gorkša pārstāvētā "Reading" komanda Anglijas otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - turnīra pēdējās kārtas mačā sestdien savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:2) ar "Burnley" vienību, paliekot bez iespējas piedalīties pārspēlēs par vietu premjerlīgas čempionātā.

"Reading" komanda izvirzījās pirmā vadībā, bet pēc tam divus vārtus īsā laikā guva "Burnley". Otrajā puslaikā "Reading" panāca neizšķirtu, tomēr ar to nebija pietiekami, lai sezonas noslēgumā saglabātu vietu labāko sešiniekā.

Gorkšs šoreiz atkal palika savas komandas rezervē. Pēdējās piecās kārtās viņš laukumā devās vien vienu reizi, nospēlējot pāris minūtes.

No labāko sešinieka "Reading" komandu izgāza Braitonas "Albion", kas pēdējā mačā ar 2:1 (0:1) izbraukumā uzveica Notingemas "Forest", uzvaras vārtus gūstot vien kompensācijas laikā.

Kā zināms, "Albion" komandai joprojām pieder Latvijas aizsargs Vitālijs Maksimenko, kurš pašlaik ir izīrēts Skotijas komandai "Kilmarnock".

Noslēguma kopvērtējumā "Albion" ar 72 punktiem 46 spēlēs izcīnīja sesto vietu, bet "Reading" ar 71 punktu palika pozīciju zemāk.

Pēc 46 čempionāta spēlēm labākās divas vienības nodrošināja vietu premjerlīgā, bet nākamās četras komandas "play-off" cīņās sadalīs atlikušo ceļazīmi. Abas automātiskās ceļazīmes nodrošinājuša Lesteras "City" un "Burnley" komandas, bet pārspēļu pirmajā kārtā "Albion" tiksies ar Dārbi "County", bet Londonas "Queens Park Rangers" (QPR) spēkosies ar Vīganas "Athletic".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!