Latvijas futbolista Kaspara Gorkša pārstāvētā "Reading" komanda trešdien Anglijas premjerlīgas spēlē nepareizi ieskaitītu vārtu dēļ ar rezultātu 2:4 (2:1) izbraukumā piekāpās slavenajai Londonas "Chelsea" vienībai.

Gorkšs laukumā pavadīja visas 90 minūtes, rādot stabilu sniegumu, bet nespējot komandu paglābt no zaudējuma.

Mačs sākās ar lielu mājinieku spiedienu un rezultātu 18.minūtē atklāja "Chelsea" futbolists Frenks Lempards, realizējot 11 metru soda sitienu. Tomēr līdz 30.minūtei viesiem izdevās pārņemt vadību, kad precīzi bija situši vasaras jaunieguvumi Pāvels Pogrebņaks un Denijs Gatrī. Ar rezultātu 2:1 "Reading" labā arī noslēdzās pirmais puslaiks.

Otrā puslaika sākumā "Chelsea" nepārtraukti uzbruka un tas vainagojās panākumiem, kad 69.minūtē ar tālsitienu izlīdzinājumu panāca Gerijs Keihils. Savukārt vadību mājinieki ieguva 81.minūtē, kad vārtu priekšā veiksmīgākais bija Fernando Torress. Atkārtojumi parādīja, ka spānis piespēles veikšanas brīdī atradies aizmugures stāvoklī, bet līnijtiesnesis to nefiksēja.

Cīņas beigās jau pilnā sastāvā uzbrukumā devās Redingas klubs, bet tā tas kompensācijas laika izskaņā kapitulēja ceturto reizi, kad bumbu tukšos vārtos ieraidīja Braņislavs Ivanovičs.

Kā ziņots, pagājušajā sestdienā Gorkšs kļuva par pirmo Latvijas spēlētāju nepilnu astoņu gadu laikā, kurš devies laukumā premjerlīgas spēlē, bet "Reading" komanda savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Stokas "City".

Neviens Latvijas futbolists premjerlīgas mačā nebija piedalījies kopš 2004./2005.gada sezonas, kad "Southampton" komandu pārstāvēja Marians Pahars, tomēr viņš cīnījās ar daudzām traumām.

Kā ziņots, Gorkša pārstāvētā "Reading" komanda pagājušajā sezonā triumfēja Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - turnīrā, tādējādi nodrošinot vietu šīs sezonas premjerlīgas čempionātā.

"Reading" komandai premjerlīgā atgriezusies pēc četru sezonu pārtraukuma.

Gorkšs "Reading" komandai pievienojās neilgi pēc pagājušās sezonas sākuma, kad viņu pārdeva premjerlīgas vienība Londonas "Queens Park Rangers" (QPR). Zīmīgi, ka pirms tam Gorkšs palīdzēja arī QPR komandai sasniegt premjerlīgu, tomēr nākamās sezonas sākumā viņš vienībai izrādījās lieks.

Aizvadītajā sezonā Gorkšs "Reading" sastāvā piedalījās 42 spēlēs, gūstot trīs vārtus.

Pievienojoties "Reading", ar 31 gadus veco Gorkšu tika noslēgts līgums uz trijiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!