Foto: AFP/Scanpix
Vārtus Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - spēlē sestdien guva Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, palīdzot "Reading" komandai ļoti svarīgā mačā ar 4:2 (2:1) izbraukumā pieveikt Vesthemas "United" vienību.

Gorkšs, kā jau ierasts, nospēlēja visas 90 minūtes, 44.minūtē pēc sitiena ar galvu panākot izlīdzinājumu 1:1.

Vēl šajā mačā uzvarētājiem pa reizei precīzi sita Noels Hants, Īans Hārts un Mikele Leigertvuds. Savukārt "United" vienībā precīzi bija Karltons Kouls un Rikardu Važtē.

Pēdējās 23 spēlēs tagad "Reading" komanda izcīnījusi 18 uzvaras, reizi spēlējusi neizšķirti un četrās cīņās zaudējusi.

"Championship" turnīra kopvērtējumā Redingas klubs pēc sestdienas spēles ar 76 punktiem 40 mačos nostiprinājās otrajā vietā, kas sezonas beigās ļautu automātiski kvalificēties premjerlīgai. Neskatoties uz neveiksmi, Vesthemas vienība saglabāja stabilu trešo vietu, bet tā jau zaudē "Reading" četrus punktus.

Savukārt līderpozīcijā ar 78 punktiem 39 mačos atrodas "Southampton" futbolisti.

Pēc sezonas pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs premjerlīgā, bet komandas, kas ieņems 3.-6.vietu, pārspēlēs sadalīs atlikušo ceļazīmi.

Kā ziņots, Gorkšs "Reading" komandai pievienojās neilgi pēc šīs sezonas sākuma, kad viņu pārdeva premjerlīgas vienība Londonas "Queens Park Rangers" (QPR).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!